Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • APL Chișinău va convoca dezvoltatorii în construcții și reprezentanții sectorului asociativ în ședință comună, pentru depășirea problemelor din domeniu

APL Chișinău va convoca dezvoltatorii în construcții și reprezentanții sectorului asociativ în ședință comună, pentru depășirea problemelor din domeniu

   1756

APL Chișinău a stabilit convocarea dezvoltatorilor în construcții, împreună cu reprezentanții sectorului asociativ, în luna septembrie, a.c., pentru a discuta deschis problemele din domeniu. Un anunț în acest sens a fost făcut de Primarul general, Ion Ceban, luni, în cadrul ședinței operative săptămânale.

Edilul a ținut să remarce că orașul Chișinău trebuie să se dezvolte, inclusiv în sectorul construcțiilor, însă în anumite cazuri oamenii nu sunt de acord cu un proiect imobiliar sau altul și duc lumea în eroare sub aspectul respectiv. Iar de cealaltă parte, dezvoltatori în construcții sunt nemulțumiți de activitatea Primăriei și învinuiesc autoritățile locale că le-ar ar bloca activitatea pe teritoriul capitalei.

„În ultimul an, Direcția generală arhitectură, urbanism și relații funciare a eliberat mai puține acte permisive pentru construcții, comparativ cu anii precedenți. Iar în mandatul meu de primar nu cred că există vreun proiect prin care ar fi permis să fie construit ceva ilegal pe teritoriul administrat", a subliniat Primarul.

În context, Ion Ceban, a precizat că în prezent, cererile depuse de dezvoltatorii în construcții sunt examinate minuțios, dar pentru anumite cazuri deciziile finale sunt aprobate de Consiliul municipal, nu doar de reprezentanții executivului.

La reuniunea comună din luna septembrie a executivului Primăriei cu dezvoltatorii în construcții vor fi invitați consilierii municipali, reprezentanții societății civile și constructorii, pentru a discuta în mod deschis toate aspectele problemelor breslei, pentru ca să fie clar pentru toată lumea cum se acționează.  

Primarul General a mai spus că în paralel, municipalitatea a perfectat o listă a construcțiilor problematice din oraș, unde APL Chișinău nu poate interveni substanțial, în condițiile când administrațiile anterioare au admis anumite încălcări și a fost permisă construcția anumitor clădiri. Dosarele respective vor fi transmise organelor competente.