Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Punctele de vaccinare din capitală vor activa cu program extins

   2228

Primăria municipiul Chișinău informează că punctele de vaccinare din capitală vor activa cu program extins, inclusiv în zilele de odihnă, în intervalul orelor 08:00-18:00. Un anunț în acest sens a fost făcut de șeful adjunct al Direcției generale asistență socială și sănătate, Boris Gilca, luni, în cadrul ședinței operative de la Primărie.

Decizia municipalității a fost luată în contextul creșterii numărului de cazuri COVID-19 şi a depistării în Republica Moldova a tulpinii Delta, care este extrem de agresivă şi contagioasă. Iar procesul de imunizare împotriva virusului cu orice ser disponibil rămâne măsura esențială de sănătate publică recomandată pentru toate persoanele cu vârsta de peste 18 ani.

De asemenea, punctele mobile de vaccinare (troleibuzul/autobuzul) vor activa fără zile de odihnă, între orele 10:00-18:00, pe tot parcursul campaniei de imunizare, iar echipele mobile de vaccinare se vor deplasa la domiciliu, la solicitarea persoanelor cu mobilitate redusă.

În context, Primarul General, ion Ceban, a solicitat ca angajatorii să asigure tot suportul, inclusiv să le permită angajaţilor deplasarea la cel mai apropiat punct de vaccinare pe durata zilei de muncă, dacă oamenii doresc să-și administreze serul.

Edilul a îndemnat în continuare cadrele didactice să se vaccineze chiar dacă se atestă o rată bună a numărului de vaccinări în rândul profesorilor, în contextul începerii noului an școlar.    

Până în prezent, în capitală au fost imunizate circa 256 de mii de persoane.

E de menționat că, în cele 70 de centre de vaccinare din municipiu Chișinău, sunt disponibile vaccinurile Pfizer, Johnson&Johnson, AstraZeneca şi Sinopharm.