11:59:16 23.04.2024
Stiri

Germania trimite o undă de şoc în Europa! Omul de încredere al Angelei Merkel vine cu cea mai proastă veste

Actualitate 26.07.2021 08:00 Vizualizări1224 Autor: Ziarul National
Germania trimite o undă de şoc în Europa!  Omul de încredere al Angelei Merkel vine cu cea mai proastă veste


Germania trăieşte periculos. Deşi aproape 60% din populaţie s-a vaccinat măcar cu prima doză, viitorul sună rău. Omul de încredere al Angelei Merkel vine cu cea mai proastă veste. Germania va avea peste 100.000 de noi cazuri de îmbolnăviri în fiecare zi.

Sunt probleme imense în Germania din cauza pandemiei de COVID-19. Omul de încredere al Angelei Merkel vine cu cea mai proastă veste şi lansează un avertisment pentru cei care nu s-au vaccinat până acum.

Germania va avea din nou peste 100.000 de cazuri zilnice în aproximativ două luni, dacă nu se vaccinează mai mulți oameni. Este avertismentul șefului de cabinet al cancelarului german Angela Merkel. Cei care refuză vaccinarea ar putea fi supuși unor restricții, a mai spus oficialul german, potrivit Reuters, informează capital.ro.

După mai bine de două luni de scădere constantă, numărul de cazuri noi de coronavirus a început să crească din nou în Germania, de la începutul lui iulie, în principal din cauza răspândirii variantei Delta a virusului. Helge Braun, a declarat pentru publicația Bild că noile cazuri au crescut cu 60% pe săptămână, chiar dacă aproape jumătate din populație este vaccinată complet.

„Dacă varianta Delta continuă să se răspândească cu aceeași viteză și nu facem nimic pentru a crește masiv rata vaccinării sau să ne schimbăm comportamentul, vom ajunge la o incidență de 850 de cazuri la 100.000 de locuitori în doar nouă săptămâni”, a declarat el.

Această incidență ar însemna aproximativ 100.000 de cazuri noi pe zi, a precizat el, adăugând că acest lucru va conduce la carantinarea oamenilor și haos în economie. Helge îi îndeamnă pe germani să se vaccineze și spune că cei care refuză ar putea fi ținta unor restricții.

„Asta înseamnă că unele lucruri, precum mersul la restaurant, la cinema sau pe stadion, ar putea fi restricționate pentru cei nevaccinați, pentru că riscul este prea mare”, a spus el.

Aproximativ 60% din cei 83 de milioane de germani au primit prima doză dintr-un vaccin anti-COVID, iar aproape jumătate (48%) sunt complet vaccinați. Angela Merkel a declarat în repetate rânduri că vaccinarea nu va fi obligatorie.

Comentariile lui Helge Braun au stârnit o dezbatere, unii politicienii susținându-l, în vreme ce alții s-au declarat împotriva acestuia. Printre aceștia din urmă se numără și Armin Laschet, prezumtivul succesor al Angelei Merkel în funcția de cancelar la alegerile din 26 septembrie.

„Nu cred în vaccinarea obligatorie sau în a pune presiune indirectă asupra oamenilor”, a declarat Laschet pentru ZDF. „Avem regula că trebuie să fii testat, vaccinat sau să fi trecut prin boală și cred că este un principiu bun”.

Potrivit datelor comunicate de Institutul Robert Koch pentru boli infecțioase, în ultimele 24 de ore în Germania au fost înregistrate 1.387 de cazuri noi de coronavirus, iar totalul cazurilor se ridică la 3,76 milioane. Incidența cazurilor la 7 zile este de 13,8 la 100.000 de locuitori. 91.524 de germani au murit din cauza COVID până în prezent.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md