07:52:19 29.03.2024
Stiri

DOLIU în familia Botgros. Solista Lidia Bejenaru-Botgros a DECEDAT

Actualitate 26.07.2021 10:30 Vizualizări6846 Autor: Ziarul National
DOLIU în familia Botgros. Solista Lidia Bejenaru-Botgros a DECEDAT


UPDATE // „A avut probleme la colon, cancer, și în urma operațiilor nu și-a mai revenit, nu știu exact cauza, probabil inima. Ea a fost operată de trei ori timp de o săptămână”, a declarat pentru tv6, Corneliu Botgros, fiul Lidiei Bejenaru și al lui Nicolae Botgros, violonist Orchestra de muzică populară „Lăutarii”.






Solista Orchestrei Naționale de muzică populară „Lăutarii”, Lidia Bejenaru, soția maestrului Nicolae Botgros, a decedat astăzi la vârsta de 68 de ani. Anunțul a fost făcut de către directorul „Moldova-Concert”, Andrei Locoman.

„Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia Bejenaru-Bortgros, solistă de o viață a Orchestrei Naționale de muzică populară „Lăutarii” și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ. S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani.

Solistă în prima formulă a orchestrei „Lăutarii”, Lidia Bejenaru-Botgros, a urcat cu răbdare, dar, în primul rând, cu dragoste și pasiune spre culmile înalte ale artei populare. Și-a adunat un vast și variat repertoriu de cântece populare, prin care și-a exprimat întreaga gamă de sentimente, viața ei – cu bucurii și tristeți, în care s-au regăsit admiratorii ei.

CITIȚI și Lidia Bejenaru își revine după operație

Va fi simțită lipsa Lidiei Bejenaru-Botgros din spectacolele orchestrei „Lăutarii”, în general, din scena muzicii populare, ea fiind o prezență deosebită. Drum lin spre ceruri, dragă doamnă Lidia Bejenaru-Botgros”, a scris pe Facebook Andrei Locoman.

Lidia Bejenaru s-a născut la 3 mai 1953 în satul Țiplești, raionul Sângerei.

A făcut studii muzicale la Școala de Iluminare Culturală „Elena Sârbu” din Soroca între anii 1968–1971. În 1971 s-a căsătorit cu maestrul Nicolae Botgros, cuplu care i-a dat naștere lui Corneliu Botgors.

Lidia Bejenaru a fost solistă a orchestrei „Ciocârlia” de la Edineț, apoi a orchestrelor de muzică populară „Mugurel” (1973–1974) și „Lăutarii” (din 1978) ale Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”.

Lidia Bejenaru a scris muzica și textele pentru majoritatea cântecelor din repertoriul său.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md