06:17:36 19.04.2024
Stiri

Mărturisirea emoționantă a văduvei lui Dan Spătaru: „Singurătatea mă apasă de când s-a dus el, nu știam ce înseamnă depresia”

Actualitate 26.07.2021 11:13 Vizualizări2256 Autor: Ziarul National
Mărturisirea emoționantă a văduvei lui Dan Spătaru: „Singurătatea mă apasă de când s-a dus el, nu știam ce înseamnă depresia”


Pe data de 8 septembrie 2004, cântărețul Dan Spătaru se stingea din viață în urma unui infarct, lăsând în urmă o soție și o fiică îndurerate, dar și o carieră muzicală de excepție pe parcursul căreia a încântat sufletele a milioane de români.

De la „Țărăncuță, Țărăncuță” și până la „Drumurile noastre”, Dan Spătaru a fost un simbol muzical al mai multor generații, iar melodiile sale sunt fredonate chiar acum, la aproape 17 ani de la trecerea în neființă a artistului. Practic, melodia ”Drumurile” nu poate lipsi din niciun playlist al românilor, indiferent de trendul muzical contemporan.

Dan Spătaru – căruia i se mai spunea și „Regele Aplauzelor” – și Sidonia au fost căsătoriți timp de 16 ani, având și o fată, Dana Spătaru.

Sidonia Spătaru: „Nu mai am un moral bun, văd negru totul”

Văduva lui Dan Spătaru, fostă balerină, nu fuge de cuvinte și recunoaște că dispariția artistului a lăsat un gol imens în sufletul său. Așa a învățat, practic, ce înseamnă depresia, iar singurătatea este apăsătoare în fiecare zi.

„Sufăr de o depresie încă de când a murit Dan. Acum, ea s-a accentuat. Nu mai am un moral bun, văd negru totul… Pe 8 septembrie se împlinesc 16 ani de când a plecat soțul meu. Singurătatea mă apasă de când s-a dus el… Nu știam cum se manifestă depresia”, a mărturisit Sidonia Spătaru pentru click.ro.

La momentul interviului, Sidonia Spătaru urma să fie supusă unei operații de hernie, dezvăluind, cu tristețe, că va fi internată la Spitalul Militar, acolo unde – cu ani în urmă – fusese operat și Dan Spătaru, de același medic.

Dan Spătaru și comoara muzicală pe care a lăsat-o

Dan Spătaru s-a născut pe data de 2 octombrie 1939, în Aliman, județul Constanța. S-a stins din viață la 8 septembrie 2004, în București, în urma unui infarct, dar artistul a lăsat în urma sa o comoară muzicală care nu se va devaloriza niciodată.

Mulți spun că a fost un adevărat fenomen al muzicii ușoare din România, iar aproape toate cântecele interpretate de el s-au transformat, rapid, în șlagăre, fiind ascultate și fredonate de români din toate generațiile.

Artistul a înregistrat piese memorabile, printre care pot fi amintite, „Drumurile noastre”, „Țărăncuță, țărăncuță”, „În rândul patru”, „Nici o lacrimă”, „Nu m-am gândit la despărțire”, „Oare, oare, îți pare rău” și multe altele.

Trebuie menționat, nu în ultimul rând, că Dan Spătaru a bătut – în Cuba – recordul la aplauze: a fost aplaudat, la scenă deschosă, 16 minute și 19 secunde.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md