06:31:56 20.04.2024
Stiri

DOC // Fadei și Vitalie Nagacevschi, reprezentanți oficiali ai companiei „Insidown”, implicată în frauda bancară, înainte ca în „schemă” să apară Denis Ulanov și Ilan Șor: Procuratura Generală nu are întrebări?

Actualitate 26.07.2021 18:14 Vizualizări17299 Autor: Ziarul National
DOC // Fadei și Vitalie Nagacevschi, reprezentanți oficiali ai companiei „Insidown”, implicată în frauda bancară, înainte ca în „schemă” să apară Denis Ulanov și Ilan Șor: Procuratura Generală nu are întrebări?
Fadei Nagacevschi, ministrul interimar al Justiției


Fostul deputat al Partidului Șor, Denis Ulanov, a rămas pe 22 martie curent fără imunitate parlamentară, acesta fiind invinuit de implicare în furtul miliardului.

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, venit în Parlament pentru a cere ridicarea imunității acestuia, a arătat că, pe 30 octombrie 2014, administratorul companiei „Insidown” a eliberat pe numele lui Denis Ulanov o procură în baza căreia, pe 4 noiembrie 2014, a încheiat un contract de deservire a contului curent al acestei firme la Banca de Economii (BEM).

Pe acel cont ar fi fost stocate mijloace financiare necesare pentru tranzacția de vânzare-cumpărare a pachetului de 38,2% din acțiunile „Victoriabank”, în cadrul căreia au fost folosiți banii din BEM.

Punctul.md scrie că pentru cumpărarea acțiunilor era nevoie de permisiunea prealabilă a Bancii Naționale a Moldovei și publică documente potrivit cărora tranzacția respectivă a fost pregătită, până la preluarea schemei de către Ilan Șor, de avocatul Vitalie Nagacevschi și fiul acestuia, Fadei, ministru interimar actual al Justiției.


„Cine totuși a reprezentat compania „Insidown” până la faza finală? Cine a pregătit tranzacția, cine a pregătit documentele, cine a mers la Banca Națională și a dus tratative, cine a primit permisiunea? Răspunsurile se găsesc în documente de mai jos - Fadei și Vitalie Nagacevschi, care au fost reprezentanții oficiali ai companiei „Insidown”, cei care au dus trativele cu Banca Națională și care au pregătit afacerea, dar și toate documentele, inclusiv cele ce țin de partea financiară a afacerii și prezentării tuturor informațiilor a beneficiarilor companiei, au oferit documente Băncii Naționale și, cel mai important, au primit permisiunea Băncii Naționale pentru realizarea tranzacției”, scrie sursa citată.


Din documentele de mai sus reiese că Vitalie și Fadei Nagacevschi au acționat în baza recipisei, la fel ca Denis Ulanov ulterior.

„Potrivit surselor noastre din cadrul procuraturii, Procuratura Generală nu are pretenții către Fadei și Vitalie Nagacevschi. Și asta chiar dacă ei au acționat exact în baza acelorași documente ca și deputatul Denis Ulanov. Observăm că Procuratura Generală în frunte cu Alexandr Stoianoglo nu are nicio întrebare față de creatorii acestei afaceri”, concluzionează punctul.md.

Nici Procuratura Generală și nici Vitalie sau Fadei Nagacevschi nu au comentat deocamdată aceste informații.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md