„Fiecare femeie decide singură ce să poarte.” Gimnastele germane s-au prezentat la olimpiadă în costume de tip închis

nhk

Sportivele au decis să lupte împotriva sexualizării în sport alegând costume mai confortabile. Potrivit Washington Post, una dintre gimnaste a declarat că costumele de tip închis le-au ajutat să se simtă mai stabile emoțional și încrezute pe sine în timpul prestației.

Pentru prima dată în unitarde, sportivele au concurat la Campionatele Europene de gimnastică artistică din aprilie. Federația germană de gimnastică a menționat că o astfel de alegere a costumelor ar trebui să ajute în lupta împotriva sexualizării în sport, informează AP.

După campionat, Sara Voss, în vârstă de 21 de ani, a remarcat că prin exemplul lor au vrut să le arate fetelor că se pot simți confortabil în competiție. Ținutele lor respectă regulile de vestimentație ale Federației Internaționale de Gimnastică, dar asta nu înseamnă că sportivele sunt, în general, libere să-și aleagă ținutele.

 

Comparativ cu participanții de sex masculin, care au uniforme menite să le acopere corpul până la genunchi și mai jos, participantele de sex feminin, confrom regulamentului, nu își pot permite acest lux. Gimnastele își consideră uniforma drept una incomodă, care le dă multe bătăi de cap.

„Am vrut să arătăm că fiecare decide singură ce să poarte”, a declarat Elizabeth Seitz, una dintre gimnastele din Germania.

Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt primele Jocuri de vară organizate de când Larry Nassar, fost medic al echipei naționale de gimnastică din SUA, a fost trimis la închisoare pentru 176 de ani, fiind acuzat de abuzul sexual a sute de gimnaste, inclusiv unele dintre cele mai mari vedete ale sportului. La sentința sa, sportivii – unii dintre ei olimpici – au descris modul în care cultura sportului a permis abuzul și obiectivarea tinerelor femei și fete.

Pe 19 iulie, sportivele echipei de handbal feminin norvegian pe plajă au jucat la Campionatele Europene nu în bikini obișnuiți, ci în pantaloni sportivi scurți și au fost amendate cu 1 500 de euro pentru echipamentul interzis.

După ce situația naționalei norvegiene de handbal feminin a devenit virală, interpreta Pink a venit cu un mesaj de încurajare pentru sportive și s-a oferit să le achite amenda impusă de Federația Europene de Handbal.
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente