fbpx

video | S-a răzgândit? Cavcaliuc susține că va contesta acțiunile procurorei în dosarul „verde de briliant”

Gheorghe Cavcaliuc, liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), susține că va contesta acțiunile procurorei Ludmila Zaharia, responsabilă în dosarul „verde de briliant”, în care este vizat politicianul. Cavcaliuc afirmă că ar fi în conflict de interese cu Zaharia. În același timp, acesta acuză autoritățile nu îi pot garanta unui proces echitabil. Se întâmplă în contextul în care, acum o săptămână, Cavcaliuc a declarat că nu se eschivează de la urmărirea penală și că este în drum spre casă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Intenționez să merg pe calea contestării tuturor acțiunilor sale ilegale… . Am respectat, respect și voi respecta legea, nu m-am eschivat și sunt gata să vin în fața unui procuror cinstit, nepărtinitor, după ce vor fi anulate de instanțe de judecată acțiunile și actele ilegale emise de procurorul Zaharia și doar după recuzarea acesteia de la instrumentarea acestui caz”, a declarat Cavcaliuc

În același timp, Cavcaliuc a spus că  în perioada în care vor fi examinate contestările depuse de avocații săi  „și până la recuzarea procurorei Zaharia” va continua să își desfășoare activitatea profesională „în cadrul companiei internaționale, în funcția pe care o deține în ultimii doi ani”.

Menționăm că Gheorghe Cavcaliuc are statut de bănuit în dosarul „verde de briliant”. Mai exact, este vorba despre mai mulți membri PACE care l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, Tudor Tutunaru.

Acesta a avut nevoie de spitalizare din cauza leziunilor.

Cavcaliuc a părăsit Republica Moldova acum câteva săptămâni. Acesta a fost dat în căutare de către autorități, după ce nu s-a prezentat la Procuratura Sângerei pentru audieri.

Articole asemănătoare

Back to top button