/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/DOC/ Concluziile unui raport al FMI efectuat în perioada Executivului Chicu: Moldova suferă de corupție și guvernare vulnerabilă

missing
26 iulie 2021, ora 19:30

Republica Moldova suferă de corupție și guvernare vulnerabilă. Aceasta este una dintre concluziile unui raport efectuat de către Fondul Monetar Internațional (FMI) acum un an, în perioada în care țara era condusă de către Guvernul Chicu, învestit în noiembrie 2019 cu votul socialiștilor și democraților.

Raportul a fost efectuat în perioada 24 iulie – 7 august 2020 la cererea autorităților Republicii Moldova de către o echipă a FMI. Deși monitorizarea a fost desfășurată acum un an, raportul a fost publicat abia astăzi, 26 iulie 2021.

„În ciuda faptului că există în mare măsură cadre juridice și instituționale, R. Moldova continuă să sufere de corupție și guvernare vulnerabilă. Acestea sunt destul de pronunțate în domeniile statului de drept, anticorupției, combaterii spălării banilor și combaterii finanțării terorismului și guvernării SOE”, se arată în raport.

În același document se mai menționează că în alte domenii, totuși, au fost înregistrate progrese. Este vorba despre administrația fiscală, guvernarea băncii centrale și supravegherea sectorului financiar.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram