/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Cântăreața de muzică populară, Lidia Bejenaru, va fi condusă miercuri pe ultimul drum

missing
26 iulie 2021, ora 22:17

Cântăreața de muzică populară, Lidia Bejenaru, soția lui Nicolae Botgros, va fi condusă pe 28 iulie pe ultimul drum. Sicriul cu trupul neînsuflețit al artistei va fi expus marți la Biserica ,,Sfânta Teodora de la Sihla”, iar miercuri, la Palatul Național ,,Nicolae Sulac”.

Directorul Palatului, Andrei Locoman, a anunțat pe rețelele sociale că: „pe 27 iulie, corpul neînsuflețit al artistei va fi expus, cu începere de la ora 17.00, la Biserica ,,Sfânta Teodora de la Sihla”. Pe 28 iulie, de la ora 10.00 până la ora 12.00, vă veți putea lua rămas bun de îndrăgita interpretă la Palatul Național ,,Nicolae Sulac”. La ora 13.00, la Cimitirul Ortodox Central va avea loc ceremonia funerară”.

Lidia Bejenaru s-a născut în data de 3 mai 1953 la Țiplești, raionul Sângerei. A fost solistă în orchestra „Mugurel”, iar din 1978 în orchestra „Lăutarii”, condusă de soțul ei, Nicolae Botgros, cu care s-a căsătorit în 1971. Cuplul Botgros are un singur fiu, pe vioristul Corneliu Botgros.

Lidia Bejenaru a scris muzica și textele pentru majoritatea cântecelor din repertoriu. Primul și unicul disc al interpretei, intitulat M-a cuprins un dor de mamă, a apărut după 20 de ani de activitate scenică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram