(video) Procuratura Generală va cere scoaterea imunității tuturor demnitarilor de stat, prin lege. Stoianoglo: Toți trebuie să fie egali în fața legii
Alexandr Stoianoglo spune că Procuratura Generală va cere scoaterea imunității tututor demnitarilor de stat. Stoianoglo susține, că „toți trebuie să fie egali în fața legii”. Declarațiile au fost făcute la emisiunea Puterea a Patra de la N4.
Foto: UNIMEDIA

„Noi în general venim cu inițiativa de scoaterea imunității de la toți demnitarii de stat, inclusiv de la judecători, deputați, etc. Noi credem, că toți trebuie să fie egali în fața legii și noi nu trebuie să examinăm acest fapt din punct de vedere penal.

Are un scop profilactic și dacă oamenii o să știe că în privința lor poate să fie pornit un dosar penal și o investigație fără ridicarea imunității asta e altă situație”, a declarat Stoianoglo. 

Procurorul General spune că nu va demisiona din funcție, chiar dacă exponenții noii guvernări își doresc acest lucru. „Eu nu cred că deputații ies cu așa declarații din inițiativă proprie. Lucrurile acestea sunt coordonate și îmi pare rău că vin din instituțiile statului. Vă amintesc că în Republica Moldova puterea Legislativă, Executivă și cea Judecătorească sunt separate, dar colaborează pentru realizarea obiectivelor”, a declarat Alexandr Stoianoglo, la emisiunea Puterea a Patra de la N4.

„Dar cine să mă evalueze pe mine? Stamate? Litvinenco, care nu a bătut un cui în viața sa?”, a adăugat șeful Procuraturii Generale.

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, în repetate rânduri, în ultima săptămână a făcut diferite declarații prin care i-a sugerat lui Alexandr Stoianoglo să plece din funcție, întrucât „nu s-ar isprăvi cu dosarele mari de corupție și ar fi lăsat infractorii să fugă din țară”. Asta după ce omul de afaceri Veaceslav Platon a plecat duminică la Londra și a stârnit un val de critici, deși nu avea vreo interdicție de ieșire din țară.


Pub