Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Putin a declarat că…

VIDEO Putin a declarat că Rusia poate detecta orice inamic și, dacă este necesar, poate ataca

Foto: tass.ru

Rusia îmbunătățește constant și cu succes armele marinei, este capabilă să detecteze orice inamic și să-i provoace o lovitură inevitabilă, dacă este necesar. Declarațiile au fost făcute duminică, 25 iulie, de președintele rus Vladimir Putin înainte de începerea principalei parade navale a Rusiei, scrie Tass.

„Rusia și-a ocupat repede locul de drept printre primele puteri maritime, a trecut printr-o cale colosală de dezvoltare de la o modestă barcă Petrovsky la nave puternice din zona oceanică și submarine cu rachete cu propulsie nucleară, a dobândit aviație navală eficientă cu rază lungă și scurtă de acțiune , sisteme fiabile de apărare costieră, cele mai noi sisteme de arme hipersonice de înaltă precizie, care încă nu au analogi în lume, pe care le îmbunătățim constant și cu succes „, a declarat Putin.

Putin a subliniat că Marina Rusă are tot ce trebuie pentru a garanta protecția țării sale native și a intereselor naționale. „Suntem capabili să detectăm orice inamic – subacvatic, de suprafață, aer și să-i provocăm o lovitură inevitabilă, dacă este necesar”, a spus liderul rus.

Putin a subliniat că prezența navală a Rusiei este asigurată în aproape toate zonele oceanului mondial. El a menționat că „moștenitorii fideli ai gloriei militare maritime a Patriei” sunt de veghe în latitudinile nordice și sudice. Potrivit acestuia, serviciul în marină este cel mai onorabil și mai solicitat, iar marinarii iscusiți și comandanții competenți care servesc în flotele noastre – în Marea Baltică, de nord, Pacific, Marea Neagră, Flotila Caspică – sunt cunoscute de toată lumea. „Sunt sigur că, datorită profesionalismului, rezistenței marinarilor și a piloților navali, a pușcașilor marini și a unităților de coastă, a loialității lor față de Patrie și flota rusă, gloria steagului Sfântului Andrei nu va dispărea niciodată”, a spus Putin.

Potrivit liderului rus, Ziua Marinei marchează unitatea tuturor generațiilor de frontiere maritime ale țării. „Este [sărbătoare] semnificativă, dragă pentru toată Rusia, pentru poporul nostru, pentru că prin vitejia marinarilor militari, curajul lor militar, îndrăzneala pionierilor, Patria noastră s-a adunat și s-a întărit, i s-au falsificat gloria și măreția, „a subliniat el, menționând că rușii Ei sunt pe bună dreptate mândri de numele unor comandanți navali remarcabili și a unor constructori de nave talentați, toți care în diferite epoci au luptat și au câștigat cu curaj în numele Patriei, au făcut descoperiri geografice, au oferit umanității o cunoaștere unică a diversitatea și frumusețea vastei lumi.

„Scara, versatilitatea sarcinilor strategice pe care marina noastră le-a rezolvat întotdeauna sunt uimitoare, trezesc admirație și mândrie. În octombrie va împlini 325 de ani”, a spus președintele rus. Putin a reamintit preceptele lui Petru cel Mare reflectate în carta maritimă: să nu coboare pavilionul navei în fața nimănui, să nu se retragă și să nu predea nava inamicului. „Sărbători fericite! Trăiască marina rusă!” – a conchis Putin.