Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ministrul britanic al Sănătății și-a…

Ministrul britanic al Sănătății și-a cerut scuze după ce a spus că oamenii nu ar trebui să se mai „ferească” de coronavirus

Ministrul britanic al Sănătății, Sajid Javid, și-a cerut scuze duminică după ce a spus că oamenii nu ar trebui să se mai „ferească” de coronavirus, transmite BBC.

El a fost acuzat duminică de a fi insultat victimele coronavirusului, după ce a îndemnat oamenii să se vaccineze împotriva COVID-19 şi „să înveţe să trăiască cu acest virus, în loc să se ferească de el”, informează Reuters.

Comentariile au fost făcute într-un tweet în care a menționat că are parte de o „recuperare completă” de la Covid, la o săptămână după ce a dat pozitiv.

După afirmațiile făcute, ministrul britanic a fost acuzat că i-a denigrat pe cei care au respectat regulile, în timp ce fondatorul unui grup de victime a spus că comentariile sale sunt „profund insensibile”.

Astfel, Sajid Javid a declarat: „A fost o alegere nepotrivită de cuvinte și îmi cer sincer scuze”. „Am exprimat recunoștință pentru faptul că vaccinurile ne ajută să ne luptăm ca societate”, a spus el. Într-un nou tweet, secretarul pentru sănătate a spus că și-a șters postarea inițială, adăugând: „La fel ca mulți, i-am pierdut pe cei dragi din cauza acestui virus îngrozitor și nu i-aș reduce niciodată impactul acestui virus”.

În tweet-ul său, postat inițial sâmbătă, spunea: „Recuperarea completă de la Covid la o săptămână după testarea pozitivă. Simptomele au fost foarte ușoare, datorită vaccinurilor uimitoare”.

„Vă rog – dacă nu ați făcut-o încă – obțineți vaccinul, pe măsură ce învățăm să trăim cu acest virus mai degrabă decât să ne ferim”.

Javid, care l-a înlocuit pe Matt Hancock în funcţia de ministru al sănătăţii luna trecută, după ce predecesorul său a demisionat pentru că a încălcat regulile COVID sărutând o asistentă în biroul său, şi-a început activitatea îndemnând oamenii să înveţe să trăiască cu virusul.

Marea Britanie, care are unul dintre cele mai ridicate cifre oficiale ale deceselor cauzate de COVID, şi-a schimbat strategia de combatere a coronavirusului, trecând de la utilizarea restricţiilor pentru a limita răspândirea acestuia la deschiderea societăţii în speranţa că vaccinurile vor proteja majoritatea oamenilor de forme grave ale bolii.

Cazurile sunt numeroase, dar şi utilizarea vaccinurilor COVID-19 este la fel, iar oficialii susţin că această schimbare este necesară pentru a ajuta afacerile din sectoare precum cel hotelier şi economia de noapte.