Idei de la EU4Moldova Start-up City Cahul: o platformă on-line care va conecta elevii cu cei mai buni profesori din țară

IMG_2780

Trei tineri din orașul Cahul au creat platforma dascal.md care va conecta elevii din Republica Moldova cu cei mai buni profesori din țară. Elevii vor putea să beneficieze de ore adăugătoare pentru a obține note maxime la testele și examenele de promovare. Motivația echipei este de a aduce un nou concept lecțiilor școlare. Astfel, aceștia au creat o platformă interactivă unde elevii își pot alege disciplinele ca și lecții adăugătoare și nu numai, iar platforma le va oferi suportul informațional. Această idee a fost concepută în cadrul Hackathon-ului Start-up City Cahul.

Strelciuc Radu, este un specialist în Telecomunicații și Rețelistică, participant a mai multor Hackaton-uri, creativitatea și gândirea critică mereu îl ajută să ofere proiectelor o viziune tehnologică și inovațională.

Gheorghiu Angela, este pasionată de voluntariat, lucrul cu oamenii și are o dorință aprigă de a face o schimbare în comunitatea din care vine, acestea au ajutat-o sa fie ambițioasă, cu multe idei și care mereu e în căutare de lucruri noi.

Tatiana Bejan este tânără absolventă a Universității de Stat „B.P. Hasdeu” din Cahul. Absolvind domeniul pedagogic, a simțit nevoia de a ajuta profesorii pentru a obține un venit suplimentar achitat legal pentru orele care le vor preda.

Cum funcționează platforma?

Orice elev din Republica Moldova de orice vârstă poate accesa platforma și se poate înregistra pentru a avea acces la baza de date cu profesorii care există înscriși pe platformă, în jur de 100 de profesori din toate domeniile. Astfel, elevii achită 100 lei pentru înregistrarea pe platformă care se produce o singură dată, iar fiecare lecție care durează 60 de minute costă 200 lei. Elevii pot cumpăra mai multe ore odată sub forma unui abonament de 5, 10 sau 20 de ore.

Mai multe despre dascal.md puteți vedea pe această pagina de Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente