(foto) Jocurile Olimpice 2020: ce rezultatele au obținut înotătorii din Moldova la primele probe la care au participat

sportivi

Astăzi, 25 iulie, înotătorii moldoveni au participat la primele probe de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Din păcate, niciunul nu a reușit să se califice mai departe, însă sportivii mai au o șansă la alte probe.

Înotătorul Alexei Sancov nu a reușit calificarea în semifinalele probei de 200 de metri stil liber, fiind cronometrat cu timpul 1.47.46. Mâine, el va concura la 200 de metri fluture.

Înotătoarea Tatiana Salcuțan s-a impus în grupa B a calificărilor, dar nu a reușit calificarea în semifinalele probei de 100 de metri spate, fiind cronometrată cu 1.01.59. Marea provocare pentru Tatiana va fi concursul la 200 de metri spate, programat pe 29 iulie, distanță care i-a adus aurul la Jocurile Olimpice de Tineret.

Amintim că, tot azi, cea mai tânără participantă din lotul Moldovei la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Anna Dulce, a ocupat locul 48 în proba de tir, 10 metri aer comprimat, iar judocanul Denis Vieru l-a întâlnit pe uzbekul Sardor Nurillaev în prima rundă a Jocurilor Olimpice de la Tokyo în categoria de 66 kg. Acesta l-a învins pe Nurillaev, dar a pierdut în fața brazilianului Daniel Cargnin.

olympic.md

Pe 26 iulie, Victor Sterpu va concura la 73 kg. El se va duela cu cubanezul Magdiel Estrada, care a participat și la Jocurile Olimpice din 2016.

Sportivii moldoveni Dan Olaru și Alexandra Mîrca se vor duela marți, 27 iulie în etapa 1/32.

AICI găsiți tot programul Jocurilor Olimpice și zilele în care vor evolua sportivii noștri.

Echipa #diez a creat un quiz în care te provoacă să ghicești la care discipline sportive vor evolua sportivii noștri.


Amintim că, la jocurile Olimpice din acest an, Moldova va fi reprezentată de 20 de sportivi. Sportivii calificați la JO sunt: Zalina Petrivskaya, Serghei Marghiev (aruncarea ciocanului), Dimitriana Bezede (aruncarea greutății), Lilia Fisikovici (maraton), Andrian Mardare (aruncarea suliței), Alexandra Emilianov (aruncarea suliței), Anastasia Nichita (lupte feminine), Victor Ciobanu (lupte greco-romane), Denis Vieru, Victor Sterpu (judo), Serghei Tarnovschi, Daniela Cociu, Maria Olărașu (canoe), Alexandra Mîrca, Dan Olaru (tir cu arcul), Tatiana Salcuțan, Alexei Sancov (înot), Elena Cîlcic, Marin Robu (haltere), Anna Dulce (tir). Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt programate să aibă loc în perioada 23 iulie-8 august 2021.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente