(foto) O televiziune din Coreea de Sud și-a cerut scuze pentru modul de prezentare a țărilor la Jocurile Olimpice. Ce imagini au folosit pentru Moldova

Moldova2
Foto: Facebook/Țurcanu Mihail

O televiziune sud-coreeană și-a cerut scuze după ce a primit mai multe critici pentru felul în care a prezentat țările participante la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Televiziunea MBC din Coreea de Sud a ilustrat cu poze și informații fiecare țară participantă la JO, pe măsură ce atleții națiunii respective își făceau intrarea la parada de deschidere. Cele mai multe prezentări au variat de la stereotipuri până la curiozități. Atleții din Marea Britanie, de exemplu, au fost însoțiți de o fotografie a reginei, în vreme ce sportivii din El Savador, țară care a adoptat Bitcoin ca mijloc legal de plată, au primit ca ilustrație simbolul criptomonedei, transmite digi24.ro.

Sursă foto: Twitter/Raphael Rashid

Pentru România, MBC a folosit poza lui Dracula, pizza – pentru Italia, somonul – pentru Norvegia.

Sursă foto: Twitter/Raphael Rashid

Pentru Republica Moldova, televiziunea a utilizat calificative care ne caracterizează drept o țară a vinului, dar au menționat și faptul că țara noastră este o treime din aria totală a Coreei de Sud.

Vedeți mai jos imaginile care au fost difuzate în timp ce defilau sportivii moldoveni.

Sursă foto: Facebook/Țurcanu Mihail
Sursă foto: Facebook/Țurcanu Mihail
Sursă foto: Facebook/Țurcanu Mihail

În schimb, alte alegeri au atras critic. Când atleții din Ucraina au pășit pe stadion, MBC a pus pe ecran imaginea dezastrului de la Cernobîl, cel mai mare accident nuclear din istorie. Insulele Marshall au fost descrise ca „ex-spațiu pentru teste nucleare al Statelor Unite”.

Sursă foto: Twitter/Raphael Rashid

Sportivii din Haiti au fost acompaniați de imagini cu oameni protestând în fața unei explozii și cuvintele „situația politică este învăluită în ceață din cauza asasinării președintelui”.

Sursă foto: Twitter/Raphael Rashid

În loc să se concentreze pe bogățiile culturale și istorice ale Siriei, MBC a spus că țara este cunoscută pentru „resursele subterane; un război civil durează de 10 ani”.

După o serie de critici pe rețelele sociale, televiziunea și-a cerut scuze. „Am folosit imagini și informații nepotrivite pentru a prezenta unele povești. Ne cerem scuze acestor țări, inclusiv Ucrainei, și telespectatorilor noștri”, potrivit unui comunicat al MBC.


Amintim că, la jocurile Olimpice din acest an, Moldova va fi reprezentată de 20 de sportivi. Sportivii calificați la JO sunt: Zalina Petrivskaya, Serghei Marghiev (aruncarea ciocanului), Dimitriana Bezede (aruncarea greutății), Lilia Fisikovici (maraton), Andrian Mardare (aruncarea suliței), Alexandra Emilianov (aruncarea suliței), Anastasia Nichita (lupte feminine), Victor Ciobanu (lupte greco-romane), Denis Vieru, Victor Sterpu (judo), Serghei Tarnovschi, Daniela Cociu, Maria Olărașu (canoe), Alexandra Mîrca, Dan Olaru (tir cu arcul), Tatiana Salcuțan, Alexei Sancov (înot), Elena Cîlcic, Marin Robu (haltere), Anna Dulce (tir). Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt programate să aibă loc în perioada 23 iulie-8 august 2021.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente