Succesorul lui Volvo XC90 nu se va mai numi astfel

Volvo intenționează să își redenumească gama de modele, renunțând la acele indexuri alfanumerice plictisitoare. Potrivit Autocar, această decizie a fost anunțată de către șeful mărcii suedeze Hakan Samuelsson.

El a afirmat că numele proprii pentru automobile sunt mai emoționale, iar percepția mașinilor de către clienți se va îmbunătăți ca rezultat. Denumirile se intenționează să se dea “ca şi atunci când se alege un nume pentru un copil”.

Managerul de top a mai adăugat că abandonarea actualelor denumiri şi nomenclaturi a generat imediat o discuție creativă şi interesantă în cadrul companiei.

Iar un al doilea motiv care stă la baza schimbării conceptului de denumire este tranziția către vehiculele electrice. Ele sunt fundamental diferite de mașinile cu motoare cu combustie internă, având o arhitectură nouă, dar şi un design nou.

Pentru a marca o piatră de hotar atât de importantă în istoria sa, Volvo a decis să facă acest pas. Primul Volvo nou cu un nume propriu va fi succesorul modelului XC90, care va fi lansat în 2022, deşi pentru el încă nu s-a ales unul la ora actuală.

Amintim că ultimul reprezentant al mărcii cu denumire proprie a fost Volvo Amazon (Volvo 122S pentru piaţa din SUA), model încetat să mai fie produs în 1970.

Ar mai fi de notat că Volvo lucrează nu doar la noul SUV flagship, ci şi la un nou crossover mai mic (efectiv un XC20, deși setat să adopte un nume diferit), care se va baza pe platforma SEA a companiei părinte Geely.

Samuelsson a spus că “este foarte probabil” ca acest model să fie construit în China și a menționat că va ajunge pe piaţă la ceva timp după succesorul lui XC90, care urmează să îl vedem anul viitor.

“Apoi vor fi mai multe mașini de urmat și ar trebui să începem să ne gândim la noi forme ale caroseriei: nu doar sedanuri, break-uri și SUV-uri. Electrificarea va schimba și forma mașinilor. Trebuie să fie mai aerodinamice și vom surprinde puțin oamenii în viitor”, a adăugat Samuelsson.

Pentru a pune în aplicare toate ideile şi planurile, se va lua în considerare şi deschiderea unei alte fabrici în Europa pentru a adăuga capacitate de producţie.

Cmentariile sunt închise