Reacția lui Tofilat, șeful CFM: Slusari bate câmpii cu analize de doi bani, ce isterizeaza societatea

Oleg Tofilat, directorul general al Î.S. Calea Ferată din Moldova, a venit cu un comentariu, după ce Alexandr Slusari a zis că „situația continuă să degradeze la CFM”. Directorul CFM afirmă că „Slusari bate câmpii” și dacă era interesat de această situație, ar fi putut să-l contacteze personal.

Foto: UNIMEDIA

„Slusari bate câmpii. Exact cu ce s-a ocupat în ultimii doi ani. Dacă era interesat de CFM, ar fi putut sa mă contacteze, să vadă ce întreprindem, ce planuri avem și ce succese înregistrăm. Pot să-i povestesc cu drag despre finanțele corporative, politicile publice și planurile de investiții. Însă domnia sa preferă să isterizeze colectivul feroviar și societatea cu analize de doi bani și inițiative puerile, în loc să comunice - nu de alta, ne cunoaștem încă de la ultima desemnare a Guvernului Ion Sturza, când eram viitori colegi de cabinet.

Alegerile s-au terminat, cetățenii și-au dat verdictul - aștept și eu ca diletanții populiști să-și ia o pauză. Iar la CFM totul va fi bine, pentru că agenda noastră de redresare nu depinde de țipălăi și personaje isterice”, scrie Tofilat pe Facebook.

În această dimineață, Alexandr Slusari a anunțat că „ultimul tren deservit de CFM Bălți nu va mai circula, din 26 iulie”, iar „datoriile CFM au depășit 800 mil. lei, dintre care circa 180 mil. sunt restanțele la salariu”. Mai mult decât atât, acesta spune că instituția „continuă calea spre faliment”, iar circulația pe rutele internaționale nu au fost reluate, pentru că „nu a fost nicio încercare de a o restabili”.

Anterior, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a desfășurat percheziții la Întreprinderea de Stat Calea Ferată din Moldova, în urma căreia au fost găsite 3 milioane de lei și circa 100 mii de euro.

Calea Ferată a Moldovei (CFM) a fost delapidată în ultimul deceniu de peste 1,5 miliarde de lei, iar întreprinderea se află acum în prag de faliment.


Pub