Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Au fost desemnaţi câştigătorii concursurilor…

Au fost desemnaţi câştigătorii concursurilor de proiecte privind profilaxia şi prevenirea tuberculozei şi a riscurilor de îmbolnăvire cauzate de consumul de alcool şi tutun

Comisia specializată de selectare şi evaluare a proiectelor finanţate din mijloacele fondului măsurilor de profilaxie a desemnat câştigătorii a două concursuri cu privire la selectarea proiectelor de profilaxie, desfăşurate în perioada 5-13 iulie 2021.

Astfel, învingătorul concursului repetat de proiecte privind profilaxia şi prevenirea tuberculozei pentru regiunea centrală a ţării este Asociaţia Obştească „AFI”, care a depus proiectul „Depistarea tuberculozei în rândul populaţiei-cheie afectate în regiunea de centru a Republicii Moldova”.

Scopul principal al proiectului constă în depistarea eficientă a tuberculozei în grupurile de risc şi vigilenţă sporită privind tuberculoza prin abordarea consolidată a actorilor comunitari.

Proiectul prevede acoperirea cu servicii a unui număr de 1300 de beneficiari din regiunea centrală a ţării şi va fi implementat în perioada august-decembrie 2021. Volumul mijloacelor financiare ce urmează a fi alocate din fondul măsurilor de profilaxie pentru realizarea proiectului respectiv este de cca 600 de mii de lei.

Totodată, învingătorul concursului de selectare a proiectelor de profilaxie şi prevenire a riscurilor de îmbolnăvire cauzate de consumul de alcool şi tutun este Asociaţia Obştească pentru Dezvoltare şi Asistenţă Socială „ASTRA”.

Proiectul prezentat de asociaţie se numeşte „Moldova spune NU tutunului şi alcoolului” şi are drept obiectiv sporirea nivelului de conştientizare a populaţiei din diferite grupuri-ţintă privind riscurile pentru sănătate ale consumului de alcool şi tutun, inclusiv ale produselor noi din tutun.

Acest proiect urmează a fi realizat în perioada august-decembrie 2021, iar valoarea totală a lui este de peste 1 milion 496 de mii de lei.