(foto) Emoții și adrenalină la maximum. Șase idei cum să-ți petreci această vară în Moldova

My Post (6)

Vrei să încerci noi experiențe și să obții o doză maximă de adrenalină? Atunci lista pe care ți-am pregătit-o este exact pentru tine. De la salturi cu parașuta și zbor cu parapanta până la caiace și rope jumping. Și pe toate acestea le poți încerca în Moldova. Unde anume? Vezi mai jos.

Salturi cu parașuta

Foto: skydive.md

Federația de Parașutism din Republica Moldova oferă posibilitatea să sari cu parașuta cu instructor sau fără pentru toți doritorii.

Tipurile de salt:
# saltul static-line este de sine stătător, deja primul salt fiind realizat cu parașuta sportivă, dirijabilă, de tip „aripă” de la înălțimea de 1 400 de metri. Pentru a-l exercita, trebuie să conveniți în prealabil cu instructorul, deoarece cursurile nu se execută în fiecare sâmbătă sau duminică, fiind necesară formarea unei echipe de cinci-șase parașutiști. Cursul de instruire începe la ora 8.0 și durează șase ore, după care se realizează saltul.

Prețul saltului de le înălțimea de 1 400 de metri este de 90 de euro. Înregistrarea la salt individual – 069 16 17 28.

# saltul tandem este un salt realizat împreună cu instructorul, cu o parașută specială, de la înălțimea de 3 000 de metri. Acesta este cel mai răspândit în lume salt, mai ales pentru cei care nu sunt încrezători în sine și preferă de a avea rolul pasagerului.

Prețul saltului este de 185 de euro, filmarea video – 45 de euro. Înregistrarea la salt tandem – 068 76 07 60.

Cerințele de bază sunt:
— masa corporală a parașutistului de până la 90 kg;
— lipsa în trecut a traumelor picioarelor;
— viteza vântului nu mai mare de 6 m/s.

Vezi mai multe detalii despre saltul cu parașuta AICI.

Cum ajungi?

Caiace

kayakingtours

Dacă vrei o experiență nouă care îți va face plinul de adrenalină, atunci caiacul este alegerea perfectă. Experiența de a face caiac pe Nistru este una cu adevărat specială. Dacă crezi că ai străbătut Moldova de la Naslavcea la Giurgiulești, de la Criva la Palanca și nu mai ai ce vedea aici, te înșeli amarnic.

Unde poți face caiac?

Kayakingtours vă oferă această posibilitate. Aici puteți găsi mai multe opțiuni: tururi zilnice și tururi personalizate.

Tururi zilnice: de 4 ore și de 7 ore, iar prețurile variază între 15 și 22 de euro.

Tururi personalizate: de două zile și de patru zile, iar aici prețurile sunt de la 150 până la 340 de euro.

Mai multe detalii despre kayakingtours puteți găsi AICI.

Cum ajungi?

Dacă te pornești cu mașina din Chișinău vei face aproximativ 50 de minute.

O altă opțiune de a face caiac o găsiți la kayaking.md.

Aici puteți găsi trasee de 7, 14, 22, 25 și 35 de kilometri. Înregistrarea se face la acest număr: 078 70 01 11.

Vedeți mai multe detalii AICI.

Caiacul este și o modalitate potrivită pentru a petrece timpul cu familia sau pentru a face un team building. Indiferent de câte ore alegeți să mergeți, cu siguranță veți stabili o conexiune specială cu persoanele alături de care vâsliți.

SUP Moldova

Foto: cunoaștețițara.md

Dacă ești în căutare de odihnă activă și crezi că ai încercat deja toate sporturile posibile din Moldova, atunci ținem să îți spunem că mai poți încerca unul. Este vorba despre Stand-up Paddle-ul, numit și (SUP). În traducere înseamnă „vâslit din picioare”.

În ce constă acest sport?

Ai la dispoziție o placă gonflabilă mare și extrem de stabilă și o vâslă. Trebuie să-ți poziționezi picioarele pe mijlocul plăcii, să te ridici încet (menținându-ți echilibrul) și să vâslești pe apă ca un adevărat surfer.

Cât costă?

Sergiu Iliescu, fondatorul și CEO-ul agenției de turism spune că orice persoană poate face comandă și compania va aduce plăcile în locul necesar. Dacă doriți să închiriați placa pe un timp îndelungat, de exemplu pentru o oră sau două ore, costul va fi de 180 de lei ora, sau 350 de lei pentru două ore.

Iar dacă vrei să faci traseul de 12 km, 16 km sau 25 km pe Nistru, trebuie să vă deplasați la centrul SUP Moldova, care se află la Vadul lui Vodă, iar locația exactă o găsești AICI.

# SUP Tur de 3 ore: distanța 12 km, prețul variază între 350 și 390 de lei (în zilele de weekend).

# SUP Tur de 5 ore: distanța 16 km, prețul variază între 450 și 490 de lei (în zilele de weekend).

# SUP Tur de 8 ore: distanța 25 km, prețul variază între 750 și 790 de lei (în zilele de weekend).

Cum ajungi?

Dacă te pornești cu mașina din Chișinău vei face aproximativ 50 de minute.

Dacă doriți să încercați această experiență, mai multe detalii găsiți pe pagina de Facebook SUP Moldova sau la numărul de telefon: 069 44 67 67.

Zbor cu balonul de aer cald

Aerolux

Pentru vă bucura de panorame superbe, apelați la Aerolux. Aici aveți mai multe opțiuni de a zbura cu balonul de aer cald.

Zboruri în grup cu balonul – cea mai accesibilă modalitate de zbor cu balonul cu aer cald. Aici plătiți doar locul în coșul balonului. Veți zbura când se formează grupul de cinci-opt persoane. În acest caz, prețul este de 99 de euro per persoană.

Zboruri private cu balonul – cu persoana iubită, sau prietenii cei mai apropiați, sau cu familia sau colegii veți avea posibilitatea să savurați vederile impunătoare pe care le oferă călatoria cu balonul cu aer cald. Prețul unui zbor privat cu balonul pentru două persoane începe cu 349 de euro. Dacă sunteți trei, prețul crește cu 50 de euro. În total 399 de euro. Mai mult de șase pasageri – reduceri.

Zbor cu balonul în formă de inimă – cu acest balon pot călători două persoane (posibil și un copil). Prețul acestei călatorii este de 450 de euro.

Mai multe detalii vedeți AICI.

De asemenea, puteți zbura cu balonul de aer cald și la aerobis.

Care sunt prețurile aici?

Oferta „ZBOR INDIVIDUAL” – 99 de euro.

Oferta „ZBOR EXCLUSIV” – 349 de euro.

Mai multe detalii puteți vedea AICI.

Zbor cu parapanta

Parapanta Moldova

Atinge înaltul cerului, experimentează să fii liber(ă) asemeni păsărilor, realizând o experiență de neuitat pentru o viață întreagă.

Zborul cu parapanta este o experiență cu adevărat unică care va rămâne cu tine pentru totdeauna. Lasă-te purtat pe aripile vântului. Simte libertatea și adrenalina la înălțime. Admiră din zbor locurile pitorești ale Moldovei.

Preț: pentru 15 minute de zbor vei achita 450 de lei.

Sunt trei locații de zbor: Orheiul vechi, Molovata nouă, Anenii noi.

Telefon: 079 16 73 68.

Mai multe detalii puteți vedea AICI.

Rope Jumping

Foto: Rope Jumping

Rope Jumping organizează sărituri folosind echipamente și frânghii de alpinism ca sistem de siguranță, numit rope jumping. Săriturile se efectueaza de pe obiecte statice așa cum sunt podurile, stâncile, clădirile, antenele de comunicatii etc. Daca ai dorința de a încerca senzații tari, ești binevenit să sari și să te simți liber pentru câteva clipe.

Locații:
# Chișinău (Turnului Vinificatorilor – 75 m).
Preţ: prima săritură costă 300 de lei/persoană, iar a doua săritură – 100 de lei. Biletul de călătorie până la faţa locului nu este inclus în preţ.

# Podul de la Rezina (95 de metri).
Preț: 400 de lei.

Cu cei de la Rope jumping se poate sări cu paraşuta de la înălţimea de 3 000 de metri. Preţ: 175 de euro.

Telefon: +373 69 498 565

Mai multe detalii găsiți AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente