fbpx

Varianta Delta face ravagii în Rusia: A fost atins un record de decese provocate de COVID-19

Rusia a raportat, sâmbătă, 24.000 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 și o repetare a recordului anterior de decese de 799. Oficialii ruși sugerează, totuși, că numărul de infectări din Moscova și-a atins deja vârful, conform Reuters, citată de Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Rusia se află de mai multă vreme în mijlocul unei accelerări puternice a pandemiei. Autoritățile dau vina pe varianta Delta, mult mai contagioasă, care circulă în țară deja de mai multe luni.

Oficialii sanitari ruși au confirmat 23.947 e infectări noi cu coronavirus în toată țara în ultimele 24 de ore, mai puține cu 5% față de săptămâna trecută. În Moscova au fost 3.376 de cazuri, cu 26% mai puține decât săptămâna trecută.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin a declarat că speră că numărul de infectări din capitala rusă a trecut deja de vârf.

„În ansamblu, vedem o scădere a incidenței bolii. Desigur, acest lucru este positiv, ne arată că am trecut de vârfuri și sper că vom vedea îmbunătățiri”, a spus el.

Rusia a înregistrat peste 6,1 milioane de cazuri de la începutul pandemiei de coronavirus, populația sa fiind de aproximativ 144 de milioane. Dintre aceștia, 153.095 au murit din cauza virusului.

Articole asemănătoare

Back to top button