image
Sursa foto: poză simbol

Consumatorii care nu permit accesul specialiștilor ACC pentru inventariere riscă să fie deconectați de la serviciu

Specialiștii S.A. ,,Apă-Canal Chișinău” (ACC) perioadic desfășoară inventarierea consumatorilor casnici şi noncasnici și inspectează locurile de consum. În rezultat, ACC depistează continuu cazuri de conectare ilegală la sistemul municipal de alimentare cu apă şi de canalizare, deversări de ape uzate cu concetrații maximal admisibile, lipsa contoarelor sau expirarea metrologică a acestora. Prin urmare, administrația ACC va intensifica verificările în teren a agenților economici, dar și persoanelor fizice pentru a depista aceste nereguli. Din păcăte, tot mai mulți consumatori refuză să acorde accesul specialiștilor ACC pentru efectuarea verificărilor.

Cu toate că, consumatorii sunt anunţaţi în prealabil privind vizita specialiştilor ACC, ca urmare a ultimelor verificări efectuate pe câteva străzi din sectorul Râșcani, 218 de consumatori nu au acordat acces. În scopul verificării corectitudinii efectuării verificărilor locurilor de consum, au fost verificate repetat 26 de adrese, dintre care 22 consumatori nu au acordat acces repetat.

Deconectarea instalaţiilor interne de apă şi de canalizare de la sistemul public de alimentare cu apă şi de canalizare se va efectua de la punctul de delimitare sau de unde există posibilitate tehnică. Dacă deconectarea urmează a fi efectuată de la instalaţiile – proprietate ale consumatorului, acesta este obligat, prin intermediul persoanei responsabile de exploatarea instalaţiilor respective, să asigure accesul personalului operatorului pentru efectuarea deconectării.

Noutăţile partenerilor

comentarii: