image
Sursa foto: jurnal.md

Maria Ciobanu, despre discriminări în Parlament: Nu o dată colegele au fost etichetate „babe”, acum vom avea 20 de „moșnegi”

Într-o postare plasată pe pagina sa de facebook, deputata Maria Ciobanu dezvăluie că nu o dată a auzit discriminări pe criteriul de vârstă în Parlamentul de la Chișinău. Astfel, colegii deputați, unii - ajunși la vârsta de pensionar, își permiteau în momente de supărare să le numească pe unele colege deputate „babe”.

„Știți la ce mă gândesc? Și legislatura 2021-2025 va fi deschisă de un moșneag, care nu știe o boabă românește”, punctează Maria Ciobanu.

În context, deputata relevă: „În Parlamentul de la Chișinău nu o dată am auzit de la „bărbații neamului” cum le eticheteză drept babe pe colegele lor atunci când se enervează. Unii sunt mai scârboși decât trollii. Atunci când Vladimir Voronin a spus despre Zinaida Greceanâi că este o babă, i-am amintit că el este mai mare decât ea cu 15 ani... Cuvântul „moșneag” nu l-am auzit rostit niciodată de femeile deputate”, precizează Maria Ciobanu.

„Azi îmi permit să spun că în jur de 20 de aleși ai poporului au mai mult de 50 de ani, deci, în Parlament au acces 20 de moșnegi! Felicitări! Pe unii îi respect sincer pentru profesionalism, experiență bogată și intenții nobile”, a mai scris Maria Ciobanu.

Amintim că decanul de vârstă al deputaților, la fel ca și în legislaturile anterioare, este Eduard Smirnov, candidatul care a aces în Parlament pe lista BECS, care, în acest an, va împlini 82 de ani. Eduard Smirnov este cel care va prezida ședinţa de constituire a Parlamentului nou-ales.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: