image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

România va oferi 300 000 de euro pentru susținerea societății civile și a presei independente din RM

România va oferi 300 de mii de euro pentru susținerea societății civile și a presei independente din Republica Moldova. Despre aceasta a anunțat ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, după întrevederea cu președintele Maia Sandu.

„Am decis în calitate de ministru de Externe al României acordarea unei contribuții voluntare din partea României în valoare de 300 000 de euro prin programul European Endowment for Democracy (EED), în scopul implementării de proiecte pentru susținerea societății civile și a presei independente din R. Moldova”, a menționat Bogdan Aurescu.

Ministrul de Externe al României a precizat că această asistență financiară este atribuită în conformitate cu pachetul de sprijin anunțat de către președintele României, Klaus Iohannis.

Amintim că președintele Maia Sandu a a avut astăzi o întrevedere cu ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu aflat într-o vizită oficială la Chișinău. Bogdan Aurescu este primul oficial al Uniunii Europene care vizitează Republica Moldova după alegerile anticipate din 11 iulie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: