image
Sursa foto: vox.com

Roboții dintr-un depozit al unui lanț de supermarketuri au declanșat un incendiu care a dus la un haos total

Recent, trei roboți autonomi au declanșat un incendiu într-un depozit după ce s-au lovit unul de altul și au provocat o combustie. Incidentul nefericit, sau poate primul semn al unei eventuale revoluții a roboților, a creat un haos total într-un depozit Ocado, un lanț de supermarketuri din Regatul Unit.

Compania folosește roboți în depozitele sale pentru a pregăti și trimite în jur de 150.000 de comenzi în fiecare săptămână, scrie revista Futurism, citată de descopera.ro. Reprezentanții Ocado au transmis că incendiul a dus la oprirea activității timp de câteva zile și a întârziat mii de comenzi.

Deși roboții din depozite s-au dovedit a fi extrem de utili la locul de muncă, desfășurând operațiuni mult mai rapid decât colegii lor umani, incidentul arată cât de multe se pot întâmpla din cauza unei simple erori. Până la urma, vorbim aici despre o tehnologie care continuă să fie imperfectă.

Ar fi ușor să ne amuzăm de posibilitatea că roboții nu au mai fost mulțumiți de locul lor de muncă și au decis să ardă depozitul din temelii. Însă, tot mai multe dovezi arată că introducerea roboților în depozite face totul mult mai periculos pentru toți cei implicați.

Așadar, dacă un lanț de supermarketuri nu poate împiedica trei roboți să se lovească unul de altul și să declanșeze un incendiu care întârzie mii de comenzi, poate că automatizarea depozitelor nu este chiar atât de spectaculoasă pe cât am vrea să credem.

Noutăţile partenerilor

comentarii: