image
Sursa foto: flickr.com

Timpul trece mai repede decât în oricare alt moment din ultimii 50 de ani; Explicația științifică a acestui fenomen

Rotația Pământului este mai rapidă decât în mod normal. Rezultatul? Ziua este tot mai scurtă. Oamenii de știință discută acum dacă să șteargă o secundă din timp, pentru a explica schimbarea și să readucă trecerea precisă a timpului înapoi cu rotația Pământului.

Adăugarea unei secunde, numită „secundă de salt negativ”, nu a mai fost făcută până acum. Dar, din 1970 până acum, au fost adăugate 27 de „secunde de salt”. Motivul? Pentru a menține timpul atomic, în concordanță cu timpul solar.

Acest fenomen se întâmplă, pentru că în ultimii zece de ani, Pământul a avut nevoie de puțin mai mult de 24 de ore, ca să facă o rotație completă. Dar de anul trecut, acest lucru s-a schimbat.

„Este cu siguranță corect că Pământul se rotește mai repede acum decât oricând în ultima jumătate de secol. Este foarte posibil să fie necesară o secundă de salt negativ, dacă rata de rotație a planetei noastre crește în continuare. Dar este prea devreme pentru a spune dacă acest lucru se va întâmpla”, a declarat pentru The Telegraph, citat de Mediafax, Peter Whibberley, cercetător principal al Laboratorului Național de Fizică.

Ca referință, din anii 1960, ceasurile atomice păstrează înregistrări ultra-precise ale lungimii de zi și au constatat că, în ultima jumătate de secol, planeta noastră a luat o fracțiune mai mică de 24 de ore (86.400 de secunde), pentru a finaliza o rotație.

Cu toate acestea, anul trecut, această tendință ce a durat ceva timp, a fost inversată. Acum, zilele sunt în mod regulat mai scurte de 86.400 de secunde. În medie, în prezent, zilele trec cu 0,5 secunde mai repede.

De ce avem senzația că timpul trece mai repede pe măsură ce îmbătrânim: explicațiile specialiștilor

Senzația că timpul trece mai repede pe măsură ce îmbătrânim e una reală și mulți oameni se confruntă cu ea. Specialiștii au, însă, și câteva explicații.

Senzația că timpul trece mai repede atunci când îmbătrânim e una reală și nu ar trebuie să te sperie cumva, dacă te încearcă așa ceva. Există câteva explicații date de oameni pregătiți din domeniu. Când erai mic, părea că ai tot timpul din lume la dispoziție să faci lucruri. Când ai început să crești nu prea a mai fost așa. Iar lucrurile se desfășoară tot într-o direcție accelerată pe măsură ce îmbătrânești. Playtech a scris anterior detaliat ce înseamnă, mai exact, acest lucru.

Noutăţile partenerilor

comentarii: