Jocurile Olimpice de la Tokyo se deschid oficial astăzi, fără spectatori

După o amânare de un an, din cauza pandemiei de Covid-19, orașul japonez Tokyo va găzdui astăzi, 23 iulie, deschiderea celei de-a 32-a ediții din istoria Jocurilor Olimpice de vară, ediție la care spectatorii nu vor avea acces, din cauza pandemiei.

Foto: Simbol

În ciuda restricţiilor pandemice, spectacolul de pe Stadionul Național Olimpic din Tokyo va fi unul special, un omagiu adus omului simplu, în special celor care în această perioadă au ajutat omenirea să treacă peste obstacole. Printre cei prezenţi pe stadion va fi împăratul Japoniei, Naruhito, care va declara deschisă cea de-a XXXII-a ediţie a Jocurilor Olimpice.

La festivitatea de deschidere, care va avea loc astăzi la ora 14:00, vor asista aproape 950 de persoane. În absenţa spectatorilor, asistenţa va fi formată din oficiali, jurnalişti, artişti şi sportivi. Doar 15 lideri mondiali vor asista la deschiderea jocurilor.

Potrivit presei japoneze, Shinzo Abe, fostul prim-ministru, care a fost implicat în candidatura oraşului Tokyo pentru JO 2020, nu va participa la ceremonie. El a trebuit să-şi părăsească postul, anul trecut, din motive de sănătate.

Cea de-a 32-a ediție a Jocurilor Olimpice va avea loc în perioada 23 iulie – 08 august 2021. Republica Moldova are în total 20 de sportivi calificaţi la 12 probe diferite. Până acum, țara noastră a participat la șapte ediții ale Jocurilor Olimpice de Vară.


Pub