Ultima oră! Rezultatele alegerilor din 11 iulie - confirmate, mandatele noilor deputați - validate

Curtea Constituțională a decis confirmarea rezultatelor alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, precum și validarea mandatelor de deputați, care vor forma noul Legislativ. Decizia a fost anunțată de președinta CC, Domnica Manole.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, judecătorii Înaltei Curți au decis să respingă drept nefondată contestația Partidului Politic „Noua Opțiune Istorică”, cu privire la declararea nulității alegerilor. Totodată, CC a confirmat rezultatele alegerii Parlamentului de legislatura a XI-a din 11 iulie 2021 și a validat mandatele deputaților aleși în cadrul scrutinului anticipat.

De asemenea, CC a confirmat listele candidaților supleanți la funcția de deputat în Parlamentul R. Moldova, potrivit anexei la hotărârea Înaltei Curți: din partea PAS - 35 de candidați, din partea BECS - 70 de candidați, din partea Partidului Politic Șor - 95 de candidați.

Prezenta hotărâre a Curții Constituționale urmează a fi transmisă Parlamentului și Comisiei Electorale Centrale. Aceasta este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al R. Moldova.



Comisia Electorală Centrală a validat rezultatele alegerilor parlamentare anticipate, la data de 19 iulie, cu opt voturi din partea membrilor CEC.

În urma alegerilor parlamentare de la 11 iulie, trei formațiuni acced în noul Legislativ - PAS, cu 63 de mandate, BECS cu 32 și Partidul Șor cu 6 fotolii de deputat.


Pub