Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Lista statelor cu risc…

DOC Lista statelor cu risc epidemiologic sporit de transmitere a COVID-19 pentru care se impune regimul de autoizolare la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în R. Moldova

Sursa foto: Serviciul Vamal al R.Moldova

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a actualizat vineri, 23 iulie, lista statelor cu risc epidemiologic sporit de transmitere a COVID-19, clasificate ca „zonă roșie”, pentru care se impune regimul de autoizolare la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în R. Moldova.

Potrivit autorităților din sănătate, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în R. Moldova, şi vin, direct sau în tranzit, din statele pentru care se impune regimul de autoizolare, vor completa în mod obligatoriu fișa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile. 


Indicatorul pentru includere în lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor în R. Moldova reprezintă rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile care este mai mare de 100 cazuri la 100 mii populație.

Pe 17 iulie, Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a aprobat noi măsuri privind controlul și combaterea infecției COVID–19. Noile prevederi se referă la regulile de trecere a frontierei R. Moldova, intensificarea procesului de vaccinare și alte măsuri de protecție împotriva noului coronavirus.

Un laborator din Germania a confirmat prezența tulpinii Delta a virusului SARS-CoV-2 în R. Moldova, anunță vineri, 23 iulie, reprezentanții MSMPS. Potrivit acestora, din cele 15 probe expediate, 12 probe au fost confirmate ca tulpina Delta.