Ai toate motivele ca să faci studii universitare sau de masterat la sudul țării, la Universitatea din Cahul

Te-ai pierdut în multitudinea ofertelor de studii și nu mai știi pentru ce instituție superioară să optezi? Îți venim în ajutor. Fie că vrei să studiezi științe umaniste, pedagogie, drept și administrație publică sau inginerie, științe aplicate și economie, sudul Moldovei îți va deschide o perspectivă cu totul diferită asupra viitoarei tale cariere. Situată în capitala de sud a Moldovei, orașul Cahul, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” listează mai jos cele mai temeinice motive pentru care să alegi să-ți urmezi studiile acolo.

Dubla specialitate

În cadrul universității ai posibilitatea de a obține licențierea la două specialități, aparținând la în diferite domenii. Vei studia în mod egal disciplinele ambelor specialități și vei decide după absolvire domeniul care ți se potrivește mai bine sau poate vei găsi combinația perfectă dintre cele două. Poți opta pentru programele de studiu la licență sau masterat.

Dubla Universitate

Da, da, ai citit corect! Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul oferă posibilitatea de a studia concomitent la două universități. În paralel cu studiile la USC, poți opta și pentru o facultate din lista celor propuse de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, România. Profesorii Universității române vin la Cahul zilnic pentru a preda disciplinele studenților sârguicioși care reușesc să țină pasul academic pe ambele maluri de Prut. Nu-i așa că e tentant?

Burse pentru merite

Toți studenții universității pot aplica la burse de merit și burse sociale, în dependență de situația familială din care provin. La fel, instituția este parteneră în cadrul programelor ERASMUS, fiind posibilă aplicarea la o bursă disponibilă și studierea unui semestru într-o instituție europeană parteneră proiectului. E cool să ai parte de mobilitate academică cu diferite instituții de peste hotare și să aduni din toate experiențe pentru tine!

Cercetarea este susținută

Participarea la conferințe și proiecte de cercetare naționale și internaționale va aduce oricărui student nu doar experiența și calificarea în cadrul disciplinelor studiate, dar și abilitatea de a interacționa în mediul academic și de cercetare, cât și de a se prezenta pe site și realizările în fața unui public avizat și erudit.

Totul pentru a studia

De la baza tehnico-materială actualizată, bibliotecă vastă și laboratoare de cercetare, Universitatea „Bogdan Petriceicu Hasdeu” prezintă o multitudine de facilități moderne pentru studenți: acces WiFi gratuit pe teritoriu, laboratoare dotate, săli renovate, ambianță plăcută și spirit tineresc.

Practica bate gramatica

Ce fel de studii universitare fără o bună practică. Pentru a le îmbina perfect, poți face stagii de practică în cadrul universității, în școlile partenere, în instituțiile publice din zona de sud a țării, dar și în întreprinderile private din regiune. Pe toată durata studiilor, Universitatea pune la dispoziția studenților cazare în cămin renovat.

Oportunități într-o regiune în continuă dezvoltare

Cahulul înseamnă costuri mai mici pentru studii, dar calitate garantată de tradițiile de ani cu care se poate mândri instituția din sudul țării. Studentul va avea parte de atitudine personalizată din partea staff-ului academic, consultanță individuală și un mediu liniștit, propice învățării. Mai mult, Cahul e o regiune strategică pentru mai multe proiecte naționale și se dezvolta continuu. Grație investițiilor în sectorul real al economiei, în IT și turism, la sud vei găsi în următorii ani oportunități de dezvoltare în carieră competitive țărilor europene.

„Educația ne deosebește, alege Universitatea „B.P. Hasdeu”!

Acest articol este realizat în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților instituționale de comunicare a Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, ce se desfășoară cu suportul Proiectului „Eu4Moldova: Startup City Cahul” implementat de ATIC, cu asistența financiară a Uniunii Europene în parteneriat cu Suedia. Conținutul acestui material reprezintă opinia exclusivă a autorului și nu reflectă neapărat poziția finanțatorilor.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.