Tinerii cer noilor deputați soluții la problemele lor și le arată cum vor să fie abordate acestea în Parlament

Tinerii s-au săturat de promisiuni generaliste și cer politicienilor propuneri concrete. Programul Challenger a organizat o dezbatere model prin care arată deputaților aleși pe 11 iulie 2021 cum vor tinerii să fie abordate problemele lor în noua componență a Parlamentului.

Dezbaterea s-a desfășurat în format parlamentar. Tinerii au simulat activitatea Guvernului și Opoziției, care au dezbătut strategii alternative pentru valorificarea potențialului tinerilor. Discuția s-a axat pe rolul pe care trebuie să-l joace statul în crearea locurilor de muncă și altor oportunități pentru tineri.

Echipa Guvernului a propus crearea locurilor de muncă pentru tineri prin dezvoltarea agriculturii digitale și fondarea unui hub agricol – Ferma Digitală. Echipa Opoziției a argumentat că mediul privat trebuie să se dezvolte liber, fără implicarea statului, și a propus stimularea activității IT prin facilități fiscale – Let IT Go

Participanții la dezbatere au adresat întrebări și au votat pentru strategia preferată. În sinteza video de mai jos poți analiza cum s-a desfășurat dezbaterea și care echipă a obținut voturile publicului.

Tinerii provoacă politicienii să discute argumentat, cu propuneri detaliate, problemele lor. Deputații aleși pe 11 iulie 2021 sunt încurajați să propună strategii documentate – nu doar ce vor întreprinde, dar și cum vor implementa aceste măsuri.

Dezbaterea poate fi urmărită integral pe pagina Facebook a programului Challenger.

Challenger este un program neafiliat politic și non-partizan care promovează gândirea critică printre tineri. Dezbaterea s-a desfășurat în cadrul proiectului „Avem ce Votăm” – campanie inițiată de Challenger, care încurajează tinerii să voteze informat. 

Particip la organizarea și asigurarea logisticii evenimentelor corporative și culturale de mai mult de 10 ani. La Moldova.org sunt responsabil de relațiile cu clienții comerciali, dar și de toate aspectele logistice și administrative ale redacției, astfel încât colegii și colegele să nu ducă lipsă de nimic în procesul de lucru.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.