USM – cel mai mare centru universitar din Republica Moldova te invită să depui dosarul la concursul de Admitere – 2021

23 Iul. 2021, 12:16
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
23 Iul. 2021, 12:16 // Actual //  MD Bani

Universitate de Stat din Moldova scrie istorie an de an începând din 1 octombrie 1946. Astfel, iată că de 75 de ani, la începutul anului de învățământ, USM își deschide larg ușile pentru a-i întâlni pe cei care își doresc să studieze în cel mai mare centru universitar din țară.

Fiind prima universitate din țară care a fost acreditată la nivel național, USM a reușit să construiască în timp un mediu academic propice pentru dezvoltarea a zeci de mii de tineri și personalități din țară. De asemenea, prestigiul și spectrul larg de oportunități la angajare reprezintă unul dintre elementele de bază de care se bucură absolvenții USM.

În prezent, Universitatea de Stat din Moldova oferă tinerilor posibilitatea de a studia în cadrul a 11 facultăți atât pentru ciclul de licență, cât și pentru cel de masterat, dar și patru școli doctorale. Pentru a facilita depunerea dosarelor la concursul de Admitere, USM a creat platforma EADMITERE. Informațiile despre oferta educațională pot fi consultate aici: Broșurile facultăților USM sau pe site, selectând compartimetul Licență-specialitati, respectiv, Masterat-specialitati.

Referitor la procesul de admitere, dosarele pot fi depuse atât cu prezență fizică (str. Al. Mateevici, 60), cât și online. Răspunsul la orice întrebare, îl poți obține AICI.

Viitori studenți ai USM vor avea posibilitatea de a beneficia de o bază tehnico-materială modernă, ce corespunde standardelor internaționale. Universitatea pune la dispoziția studenților 6 blocuri de învățământ, 10 cămine, o bibliotecă universitară dotată cu săli de lectură, un Palat al Sporturilor, o Casă de Cultură, cantine, baze de practică și de agrement.

Scopul primordial al Universității de Stat din Moldova este de a pregăti specialiști în diverse domenii şi formarea ansamblului de competenţe necesare integrării socio-profesionale; dezvoltarea potenţialului ştiinţific în domeniile de formare a specialiştilor; dezvoltarea şi promovarea ideilor, teoriilor, concepţiilor ştiinţifice prin activitatea de cercetare desfăşurată de personalul didactic şi studenţi; promovarea valorilor/reperelor axiologice general-umane şi naţionale; formarea profilului etic şi civic al tineretului studios; asigurarea calităţii învăţământului superior şi a serviciilor educaţionale prestate; participarea la elaborarea politicilor şi strategiilor educaţionale , dar şi la implementarea acestora în învăţământul superior; integrarea în spaţiul european al învăţământului superior şi de cercetare.

Universitatea de Stat din Moldova este recunoscută în arealul învăţământului universitar internaţional şi este integrată într-o puternică reţea de cooperare internaţională fiind membră a Asociaţiei Internaţionale a Universităţilor (IAU), Agenţiei Universitare a Francofoniei(AUF) și a Asociaţiei Euroasiatice a Universităţilor (AEU).

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău