Presa din Japonia: Toyota a interzis revânzarea noului Land Cruiser 300

Noul Toyota Land Cruiser 300 s-a dovedit a fi o noutate mult așteptată în foarte multe ţări, inclusiv în Japonia, acolo unde se şi produce. Interesul pentru mașină este atât de mare încât producătorul a început să-și facă griji că va ajunge şi pe mâini greșite. În acest sens, Toyota a interzis revânzarea acesteia!

Conform unui articol publicat de Creative311, dealerii Toyota din Japonia au colectat peste 22.000 de comenzi pentru LC 300 în doar o lună de zile!

Având în vedere cererea mare, compania a început să-și facă griji că un anumit număr de mașini au fost rezervate pentru export neoficial, inclusiv pentru revânzare către persoane terţe. În cel mai rău caz, legendarele SUV-uri pot ajunge şi pe mâinile teroriștilor, ceea ce va afecta negativ imaginea modelului.

Restricțiile în ce priveşte revânzarea au şi un alt obiectiv – evitarea umflării prețurilor de către speculanți. Deoarece la început producția nu va ține pasul cu cererea, tot felul de oameni de afaceri vor dori să câştige bani buni pe seama mărfii.

Pentru a combate aceste fenomene, cumpărătorii sunt obligați să semneze un acord prin care clientul promite să nu revândă vehiculul într-o anumită perioadă de timp de după cumpărare. În cazul încălcării obligațiilor, Toyota va renunța la comunicarea şi tranzacțiile viitoare cu acea persoană sau companie.

Încă o informaţie interesantă ar fi că dealerii japonezi Toyota au încetat în ultimele zile să mai accepte comenzi pentru Land Cruiser 300, deoarece coada s-a întins deja pentru doi ani înainte în baza contractelor existente! Cea mai dorită versiune în rândul cumpărătorilor este echiparea/ediţia de top 70th Anniversary.

Vezi şi: (foto) Cum arată cel mai ieftin Toyota Land Cruiser 300

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/