VIDEO// Ambasadorul SUA, Dereck Hogan, la plecarea de la Chișinău: „De la Briceni la Vulcănești, de la Ungheni la Tiraspol, aceasta este o țară diversă și promițătoare”

Mădălin Necșuțu
20/07/2021

Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck Hogan, a transmis, marți, prin intermediul unui mesaj video, că misiunea sa în Republica Moldova a însemnat o serie de colaborări care vor întări parteneriatul dintre Chișinău și Washington.

„De la Briceni la Vulcănești, de la Ungheni la Tiraspol, aceasta este o țară diversă și promițătoare. În timpul aflării mele aici, Ambasada SUA a cooperat îndeaproape cu agricultorii și mediul de afaceri al Republicii Moldova pentru a îmbunătăți oportunitățile economice. La fel, cu autoritățile din domeniul sănătății publice am fost în parteneriat pentru combaterea pandemiei globale de COVID-19, dar și cu Guvernul Republicii Moldova în realizarea inițiativelor interne și internaționale”, a menționat ambasadorul american Dereck Hogan.

Oficialul american a mai spus că pleacă cu sentimentul că relația bilaterală dintre SUA și Republica Moldova este „una puternică și în creștere”.

„Mulțumesc, Moldova, pentru această minunată oportunitate. Ai avut un impact enorm asupra vieții mele și te voi păstra în inimă”, a spus Hogan în mesajul său de adio.

De asemenea, președinta Maia Sandu i-a înmânat lui Dereck Hogan, pe 15 iulie, distincția „Ordinul de Onoare” cu prilejul încheierii mandatului în Republica Moldova, în semn de apreciere și recunoștință pentru activitatea sa din Republica Moldova.

„I-am mulțumit domnului Ambasador pentru contribuția sa în promovarea transformărilor democratice din țara noastră și susținerea acordată, împreună cu echipa sa, oamenilor care au luptat pentru o societate liberă și justă”, a declarat Maia Sandu.

Dereck Hogan urmează să fie înlocuit la postul de la Chișinău de diplomatul american Kent Doyle Logsdon. Kent Doyle Logsdon face parte din corpul de diplomați ai Serviciului Extern Superior cu rang de ministru-consilier și este șef de personal la subsecretarul pentru creștere economică, energie și mediu.

Anterior, a ocupat funcția de secretar adjunct adjunct de stat principal la Biroul resurselor energetice și a fost șef adjunct al misiunii la Ambasada SUA la Berlin, Germania, în calitate de însărcinat cu afaceri, din ianuarie 2017 până în mai 2018.

Logsdon a mai lucrat anterior și la Kiev, Ucraina; Bangkok, Tailanda; Alma Ata, Kazahstan; Islamabad, Pakistan; și Stuttgart, Germania. El deține o diplomă de masterat la Universitatea din Virginia și o diplomă de licență la Universitatea Notre Dame. El este beneficiarul unui premiu prezidențial pentru servicii meritorii și vorbește fluent patru limbi străine: rusă, ucraineană, thailandeză și germană.

Mădălin Necșuțu
20/07/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii