Viorel Morari îi dă replică lui Alexandr Stoianoglo: „Sunt hărţuit de aproape doi ani la comanda lui”

Julieta Saviţchi
21/07/2021

Fostul şef al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, respinge acuzaţiile lansate, marţi seara, în cadrul unei emisiuni de către procurorul general, Alexandr Stoianoglo, precum că ar controla în continuare şi ar periclita activitatea Procuraturii Anticorupţie, ajutându-l astfel pe fostul lider PDM, Vladimir Plahotniuc.

„Aberaţii! Sunt aproape doi ani de când îs sub urmărire penală si am mai multe proceduri disciplinare, toate făcute la comanda lui! Vă asigur că, nu exrcit nici o influenţă asupra nimănui. Evit la maxim întâlnirile cu persoane publice sau colegi pentru a nu permite producerea de ştiri false”, a declarat fostul şef al Procuraturii Anticorupţie.

Totodată, Viorel Morari l-a acuzat pe Stoianoglo că nu a curăţat sistemul după cum a promis, iar Procuratura nu luptă cu criminalitatea şi nu ia atitudine la fărădelegile care au loc în ţară: „Realizarea lui Stoianoglo se rezumă la eliberarea lui Veaceslav Platon. Stoiangolo nu a curăţat sistemul şi nu a schimbat nimic. Doar a făcut ca procurorii să fie fără dinţi şi să se teamă de cei care au influenţă financiară sau politică. Se formează carteluri în domeniul petrolier, companiile petroliere majorează fictiv cheltuielile ca mărească preţurile, iar procurorul general se face a nu vedea. Stoianoglo este din anturajul oligarhilor si el nu are capacitate să lupte cu acestea”.

În pofida acuzaţiilor aduse, Viorel Morari a declarat că nu doreşte demisia lui Alexandr Stoianoglo şi că este gata să lucreze împreună cu el. „Percepţia mea este că Stoianoglo nu s-a poziţionat ca un luptător cu nedreptatea, dar ca o victimă a circumstanţelor, ca o persoană umilă, căreia nu i se primeşte nimic. Regret ca Stoianoglo a devenit un dezastru pentru sistem şi face ca inegalităţile sociale să devină şi mai pronunţate. In Procuratură nimic nu s-a schimbat, este aceiaşi birocraţie şi lipsă de profesionalism. Vreau sa lucrez cu el şi să-i arăt ce înseamnă a fi procuror şi ce înseamnă respectatea jurământului”, a declarat Viorel Morari.

Precizăm că după desemnarea lui Alexandr Stoianoglo la şefia Procuraturii Generale, Viorel Morari a fost suspendat din funcţie. Pe numele lui Morari şi a membrilor familiei sale au fost pornite mai multe dosare penale. În prezent, Morari are statut de învinuit în două dosare, unul se află de un an şi jumătate în gestiunea Judecătoriei Chişinău, iar cel de al doilea, în gestiunea Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cazuri Speciale.

 

Julieta Saviţchi
21/07/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii