‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 22 martie, 2024
1.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleMonitorul Oficial a publicat lista produselor ce vor ocupa 50% din lungimea raftului

Monitorul Oficial a publicat lista produselor ce vor ocupa 50% din lungimea raftului

‹ adv ›
‹ adv ›

Monitorul Oficial de vineri, 23 iulie, a publicat decizia Guvernului prin care este stabilită o nouă listă a produselor alimentare provenite din lanțul alimentar scurt, ce urmează a fi expuse în proporție de cel puțin 50% din lungimea liniară a raftului comercial.

Lista completată și actualizată conține 129 de poziții tarifare: fructe și legume proaspete și conservate, produse lactate, ouă, miere, băcănie, carne proaspătă și procesată, produse de brutărie și de cofetărie, ulei, băuturi nealcoolice și alcoolice, produse congelate etc.

Totodată, lista produselor conține un compartiment „perioada recomandată”, ce se referă la fructele și legumele de sezon, fiind un reper de orientare.

Potrivit Agenției Moldpres, lista produselor a fost identificată în baza solicitărilor mediului de afaceri, asociațiilor de profil, dar și conform criteriului de producție cu asigurare pe deplin a necesităților pieței interne.

În funcție de specie și soi, comerciantul va indica, în contractul cu producătorul agricol (furnizorul), perioada concretă, periodicitatea, cantitatea pentru livrarea produsului, precum și alte aspecte ce țin de relațiile comerciale bilaterale.

Pentru produsele la care nu este indicată perioada de referință, acestea urmează a fi comercializate pe parcursul întregului an. 

‹ adv ›

Controlul asupra executării acestei hotărâri se pune în sarcina Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii