image
Sursa foto: AFP

Italia: Obligația certificatului verde în restaurante, mijloace de transport și călătorii, începe din august

Guvernul accelerează cu privire la certificatul verde și indică drumul de urmat. Ipoteza prevede o consolidare treptată a obligației certificatului verde pentru a avea acces în locuri aglomerate, mijloace de transport și activități de agrement.

Confindustria lansează ideea de a deveni obligatoriu și la locul de muncă, prevăzând transferul sau chiar suspendarea angajaților care refuză să se vaccineze, așa cum este deja prevăzut pentru profesioniștii din domeniul sănătății.

Din august, certificatul verde ar trebui să devină obligatoriu pentru marile evenimente, târguri, congrese, restaurante și baruri în interior, dar și pentru transportul pe nave, avioane, trenuri și autocare pe distanță lungă. Va fi eliberat după o singură doză de vaccin.

Totuși, de la 1 septembrie, pentru aceleași activități, acesta va fi eliberat numai dacă ciclul vaccinului, adică cele două doze, a fost finalizat. În cele din urmă, la jumătatea lunii septembrie, restricțiile vor intra în vigoare pentru toate transporturile, inclusiv autobuze și metrou.

Varianta Delta a virusului continuă să circule, infecțiile cresc în fiecare zi, iar marți au fost 3.558 de cazuri noi. Numărul vaccinaților crește, de asemenea, dar prea lent. Timpul este esențial în acest moment pentru a face față celui de-al patrulea val Covid. Guvernul este conștient de acest lucru și definește cele mai recente măsuri ale decretului de lege, care vor conține noii parametri de risc pentru regiuni și reglementarea certificatului verde, care ar trebui să ajungă joi pe masa Consiliului de Miniștri.

Cu parametrii actuali, conform celor mai recente date transmise Institutului Superior de Sănătate (ISS), unele Regiuni ar reveni în „zona galbenă” încă de vineri. Acestea sunt zonele în care incidența noilor infectări depășește 50 de cazuri săptămânale la 100.000 de locuitori.

Guvernul ar fi gata să extindă starea de urgență, care expiră pe 31 iulie. Creșterea curbei epidemiologice pare să fi convins Executivul italian să prelungească starea de urgență până la 31 decembrie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: