Carburanții se ieftinesc: Una dintre cele mai mari companii petroliere a scăzut prețurile

Una dintre cele mai mari rețele de benzinării din țară a scăzut prețurile cu 3-10% la toate produsele petroliere. Un litru de benzină cu cifra octanică A95 costă 19 lei 96 bani, cu 38 de bani mai puțin. Gazul petrolier lichefiat a înregistrat o scădere a prețului de 10%, de la 11,74 lei la 10,61 lei, pentru un litru, scrie Mold-street.

Foto: UNIMEDIA

La benzinăriile companiei a apărut motorina, care a lipsit din vânzare aproape o săptămână. Prețul acesteia s-a redus cu 30 de bani și costă 16,19 lei pentru un litru.

Reprezentanții companiei explică reducerile de preț prin faptul că aplică prevederile Metodologiei de calculare a prețurilor la produsele petroliere.

Adică s-a importat un nou lot de produse petroliere, prețul cărora este mai mic, respectiv și prețurile la benzinării au scăzut.

De altfel, și alte benzinării au avut loc mici fluctuații de preț, de 5-15 bani pentru un litru de carburanți. Totodată, se așteaptă că după scăderea costului de import și restul companiilor să înceapă să scadă prețul la pompă.

Această ieftinire vine după o scădere cu 5-6% a prețului petrolului la bursele internaționale, ca urmare a unui acord semnat de 23 de state membre OPEC și alți câțiva mari producători de petrol.

De notat că în ultimele două săptămâni pe piața petrolieră din Moldova s-a atestat un deficit de motorină.

Trei dintre cele șase cele mai mari companii de pe piața petrolieră a Moldovei susțineau că nu au de unde cumpăra benzină și motorină pentru a o vinde la stațiile de alimentare. Totodată, agricultorii s-au pomenit că nu mai puteau cumpăra angro carburanții necesari pentru campania agricolă.


Pub