Vaccin anti-Covid-19, distribuit în regiunea transnistreană: Vezi câte doze au ajuns în stânga Nistrului

Douăzeci și două de mii de doze de vaccin împotriva Covid-19 au fost redistribuite pentru administrare în regiunea transnistreană, în perioada 16 iulie - 21 iulie. Redistribuirile au fost realizate din loturile de ajutoare umanitare oferite Republicii Moldova și din achizițiile efectuate din resurse bugetare.

Foto: UNIMEDIA

Locuitorii din stânga Nistrului au primit: 15 mii doze de Janssen Ad26COV2, 5 mii doze de Sinopharm și 2 mii de AstraZeneca.

Loturile de vaccin transmise au fost însoțite de seringi pentru administrarea acestora, cu titlu gratuit și contra plată pentru vaccinările de rutină conform Programului de imunizări aprobat.

Pe lângă vaccin au fost transmise și multiple loturi umanitare ce conțineau echipamente de protecție individuală și aparataj medical performant, iar persoanele vaccinate în regiunea transnistreană își pot reconfirma valabilitatea certificatului de vaccinare urmare a adresării la subdiviziunile teritoriale ale instituțiilor medico-sanitare publice ale Republicii Moldova, amplasate în proximitatea liniei administrative

Campania de vaccinare împotriva Covid-19 a început pe teritoriul Republicii Moldova la data de 2 martie, iar până la ziua curentă, au fost administrate 892293 doze de vaccin, dintre care 107306 doze - administrate în regiunea din stânga Nistrului și Tighina.



Pub