(video) Carabinierul care a împușcat mortal un tânăr din Elizaveta, eliberat la miez de noapte, cu escortă și pază asigurată de polițiști

Vitalie Tataru, carabinierul care a împușcat mortal un tânăr din Elizaveta, a fost eliberat la miez de noapte. Acesta a fost scos cu un microbuz din ograda penitenciarului nr. 11 din Bălți. Peste 20 de polițiști s-au adunat în preajma instituției de detenție „pentru a asigura securitatea lui Tataru”, scrie nordnews.md.

Foto: Captură de ecran

Ofițera de presă a Inspectoratului de Poliție Bălți, Svetlana Talpă, a declarat că polițiștii au asigurat protecția unei persoane, conform unei decizii judecătorești, prin care s-a dispus „măsura de protecție a unei persoane și a pazei locuinței sale”.

Între timp, cazul a ajuns în vizorul Procurorului General, care a trimis solicitări de sancțiuni disciplinare pe 8 judecători și câțiva procurori implicați în examinarea acestui dosar.

Tragedia s-a produs pe 13 ianuarie 2020, când un tânăr de 23 de ani din satul Elizaveta, municipiul Bălți, a fost împușcat mortal într-o încăierare de către un ofițer din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri. Instanța de fond l-a condamnat pe inculpat la 17 ani de detenție, iar recent, prin decizia Curții de Apel Bălți, dosarul a fost întors la rejudecare din cauza unei erori de procedură admisă de magistrații de fond. Între timp, perioada de menținere a inculpatului în stare de arest a expirat, astfel încât acesta urmează să fie eliberat din detenție.



Pub