Deputații Platformei DA, în ultima zi de mandat: „We'll be back”

Mai mulți deputați ai Platformei Demnitate și Adevăr au venit cu mesaje, în ultima zi de mandat în Parlamentul Republicii Moldova. Aceștia menționează că nu au niciun regret față de activitatea lor de până acum și vor reveni în Legislativ.

Foto: Facebook/Alexandr Slusari
„Nu avem niciun regret față de activitatea noastră Parlamentară. Am lucrat sârguincios și nu ne-am făcut averi în această perioadă. Plecăm cu o experiență bogată și sunt sigur că vom reveni. We'll be back...”, a scris Liviu Vovc pe Facebook.

„Ultima zi la cea mai frumoasă, vocală și eficientă fracțiune Platforma DA. Am fost, suntem și vom fi echipă unită”, a menționat Alexandr Slusari.

„Aici se încheie activitatea Platformei DA în Parlamentul Republicii Moldova. Pot spune cu mândrie că acești doi ani m-au legat de o echipă extraordinară, alături de care mi-am îndreptat toată energia, cugetul și străduința pentru a servi interesului cetățeanului și țării noastre. Cu certitudine, în acești doi ani, pentru noi, cei din Platforma DA, nu au existat limite, nu a existat timp personal sau zile de odihnă, iar familiile noastre ne-au simțit lipsa. Noi am muncit pentru a ne îndeplini visul la care cu toții tindem de atâta timp - să avem o țară în care să vrem să trăim.

Am reușit multe sau puține, e de datoria domniilor voastre să ne judecați, însă nu trebuie să puneți la îndoială că pe agenda noastră prioritară au fost alte interese, decât cele de a soluționa problemele cu care se confruntă societatea noastră: medicii, veteranii, agricultorii, profesorii, autoritățile locale, micul business, oamenii în etate și tinerele familii... Toată averea pe care au dobândit-o deputații Platformei DA în acești doi ani de zile, este inestimabilă și nu se numără în conturi, afaceri sau proprietăți: Sunt zecile de proiecte de legi, importante pentru oameni, care rămân în Parlament și care trebuie continuate de următoarea legislatură. Sunt rapoartele Comisiilor de anchetă care vor servi instituțiilor de drept ale statutului să pună umărul la curățarea țării de corupți și de injustiție. Sunt sesizări la Curtea Constituțională care încă urmează să fie analizate. Fiți siguri că Platforma DA, ca partid extraparlamentar, va rămâne la fel de vocal, așa cum ne cunoașteți din 2015, și nu va admite că șansa pe care, noi toți împreună, am oferit-o acestei țări, să fie ratată. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a scris Stela Macari.

Întreaga conducere a Platformei Demnitate și Adevăr, Președintele și vicepreședinții partidului și-a anunțat demisia în cadrul Biroului Politic Național. Despre aceasta a anunțat Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

Formațiunea nu trecut pragul electoral la scrutinul parlamentar, desfășurat duminică, 11 iulie, în Moldova. Platforma DA a acumulat 34181 de voturi, adică 2,33%.

Ședința Curții Constituționale, referitoare la adresarea Comisiei Electorale Centrale privind confirmarea alegerilor parlamentare anticipate și validarea mandatelor deputaților aleși, va avea loc vineri.


Pub