Carabinierul, care a împușcat tânărul la Elizaveta, eliberat noaptea trecută, pus, din nou, după gratii, pe un alt capăt de acuzare

Carabinierul care l-ar fi împușcat mortal pe un tânăr la Elizaveta rămâne încarcerat. Procuratura municipiului Bălți i-a demonstrat vina pentru un alt capăt de acuzare, acum câteva minute acesta fiind condamnat la cinci luni de închisoare pentru amenințarea cu omor a unei alte persoane.

Foto:

Prin urmare, deși ieri s-a scurs termenul legal de aflare a inculpatului sub strajă, procurorii au adoptat măsuri de protecție, iar începând de astăzi, acesta revine în custodia statului pentru următoarele cinci luni, timp în care magistrații urmează să se pronunțe pe primul capăt de acuzare – omor intenționat.

Vitalie Tataru, carabinierul care a împușcat mortal un tânăr din Elizaveta, a fost eliberat la miez de noapte. Acesta a fost scos cu un microbuz din ograda penitenciarului nr. 11 din Bălți.

Tragedia s-a produs pe 13 ianuarie 2020, când un tânăr de 23 de ani din satul Elizaveta, municipiul Bălți, a fost împușcat mortal într-o încăierare de către un ofițer din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri. Instanța de fond l-a condamnat pe inculpat la 17 ani de detenție, iar recent, prin decizia Curții de Apel Bălți, dosarul a fost întors la rejudecare din cauza unei erori de procedură admisă de magistrații de fond. Între timp, perioada de menținere a inculpatului în stare de arest a expirat, astfel încât acesta urmează să fie eliberat din detenție.


Pub