Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Cipru a inclus R.…

DOC Cipru a inclus R. Moldova în lista țărilor cu risc înalt de infectare cu COVID-19

Levep UP

Cipru a inclus R. Moldova în lista țărilor cu risc înalt de infectare cu noul coronavirus. Astfel, la intrarea în Cipru, cetățenii moldoveni vor trebui, obligatoriu, să prezinte un test molecular de tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu 72 ore înainte de călătorie, precum și efectuarea celui de-al doilea test PCR, pe cheltuială proprie, la sosirea pe aeroport. Totodată, se va institui măsura autoizolării până la anunțarea rezultatului testului SARS-CoV-2, potrivit datelor furnizate de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Toate persoanele care vor călători în Republica Cipru trebuie să se înregistreze aici, cu cel puțin 24 de ore înainte de sosirea în țară.

Alături de R. Moldova, în lista țărilor din categoria roșie, au fost incluse: Rusia, Luxemburg, Olanda, Spania, Malta, Portugalia, Emiratele Arabe Unite, Ucraina, Egipt, Belarus, Armenia, Georgia, Bahrein, Regatul Unit, Kuweit, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Albania, Brunei, Coreea de sud, Andorra, San Marino.

Potrivit MAEIE, pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19, Consiliul Ministerelor din Cipru au decis că, începând cu data de 9 iulie, curent, până la data de 31 iulie, în spațiile de tip închis, numărul maxim de persoane nu va depăși de 250 de persoane, cu prezentarea certificatului SafePass sau 350 de persoane cu condiția că toate persoanele sunt vaccinate cel puțin cu prima doză, pe perioada nu mai mult de 3 săptămâni sau au fost infectate cu COVID-19 în ultimele 6 luni.

Începând cu data de 9 iulie curent, până la data de 31 iulie, în spațiile de tip deschis, numărul maxim de persoane nu va depăși de de 350 de persoane, cu prezentarea certificatului SafePass sau 500 de persoane cu condiția că toate persoanele sunt vaccinate cel puțin cu prima doza, pe perioada nu mai mult de 3 săptămâni sau au fost infectate cu COVID-19 în ultimele 6 luni.

După o perioadă în care au fost confirmate până la 80 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) anunță că joi, 22 iulie, au fost înregistrate 128 de cazuri noi de infecție cu COVID-19 și patru decese. Din numărul total de cazuri, cinci sunt de import: 3 – Rusia, 2 – Germania.