Startap-ul Framey – aplicația românească de turism care primește 1 milion de dolari. Cine oferă finanțarea?

22 Iul. 2021, 13:28
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
22 Iul. 2021, 13:28 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Turismul e încă afectat grav de criza COVID-19, dar o aplicație românească pentru pasionații de călătorii, încă nelansată oficial pe piață, tocmai a reușit să obțină o rundă de finanțare de capital de risc de 1 milion de dolari, condusă de un fond de investiții din Emiratele Arabe Unite, scrie startupcafe.ro.

Startup-ul Framey, înființat de numai 2 ani, a primit acum investiția seed de la fondul ICE Capital din Dubai, cu participarea unui fond de investiții din România, JECO Capital.

Framey va folosi fondurile pentru a investi în dezvoltarea aplicației, extinderea operațiunilor și a echipei și lansarea la nivel internațional.

Fondată în 2019 de antreprenorii români Robert Preoteasa și Alexandru Iulian Florea, firma Framey construiește o aplicație care își propune să schimbe modul în care utilizatorii își aleg o destinație, inspirându-i pe aceștia, prin imagini, să parcurgă întregul proces al unei călătorii: de la inspirație, planificare, la experiența personală și apoi publicarea imaginilor pentru alți utilizatori.

„Suntem foarte încântați că am închis această rundă de finanțare și suntem optimiști cu privire la capitolul următor deoarece vedem oportunități enorme de creștere. Nu numai că am construit o platformă scalabilă pentru pasionații de călătorii, dar intenționăm să revoluționăm industria turismului, schimbând felul în care oamenii își plănuiesc călătoriile și experiențele. Pasionații de călătorii sunt din ce în ce mai influențați de imagini, așa că acesta a devenit scopul nostru – de a transforma fotografiile de vis în călătorii memorabile,” a declarat Robert Preoteasa, cofondator și CEO-ul al Framey.

„Ne place să fim aproape de publicul nostru, să le înțelegem nevoile și să lucrăm pentru a-i inspira să descopere locuri noi, prin intermediul fotografiilor. Ne concentrăm pe impactul pe care îl au imaginile, deoarece credem că acestea îi inspiră pe oameni să descopere și să viziteze noi locuri în întreaga lume. Până în prezent, am primit feedback foarte bun de la testerii beta și de la creatorii cu care am colaborat,” a explicat Alexandru Iulian Florea, celălalt fondator.

Aplicația Framey, ce va fi lansată în această vară, îi va ajuta pe utilizatori să își facă planuri de călătorie, să găsească locuri interesante de vizitat în apropierea lor, să facă poze inedite și să împărtășească momentele frumoase cu alți utilizatori. În cadrul aplicației Framey, utilizatorii vor avea toate instrumentele necesare pentru a planifica un nou itinerariu de călătorie.

Ce este Framey

Framey este o aplicație mobilă, pentru iOS și Android, care își propune să ofere utilizatorilor opțiunea să își creeze itinerarii pornind de la imaginile pe care le apreciază în aplicație. Echipa Framey vrea să inspire pasionații de călătorii să folosească fotografiile pe care le admiră online pentru a le transforma în călătorii memorabile.

Folosind aplicația Framey, utilizatorii vor putea găsi locurile exacte de unde pot face poze frumoase atunci când călătoresc, misiunea companiei fiind de a ghida utilizatorii prin unele dintre cele mai frumoase locuri ascunse de pe pământ, oferindu-le în același timp o nouă perspectivă pentru atracțiile cunoscute.

Realitatea Live

16 Apr. 2024, 15:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Apr. 2024, 15:56 // Actual //  Lupu Eduard

Preţul aurului a continuat să se situeze aproape de maximele record la câteva zile după ce tensiunile din Orientul Mijlociu au explodat, sporind interesul investitorilor pentru activele sigure, scrie CNBC.

Preţul aurului a înregistrat recent o nouă creştere record ajungând până la la 2.383 de dolari pe uncie (28 de grame), iar analişti sunt de părere că mai este loc de creştere, în cele mai optimiste scenarii ajungând la 3.000 de dolari.

„Raliul recent al aurului a fost impulsionat de tensiunea geopolitică şi coincide cu niveluri record ale indicilor de acţiuni”, subliniază gigantul american Citibank într-un raport.
Cererea pentru activul de refugiu a crescut pe fondul escaladării tensiunilor din Orientul Mijlociu, după ce Iranul a lansat peste 300 de drone şi rachete direct asupra Israelului – majoritatea fiind interceptate, datorită sistemului de apărare antiaeriană Iron Dome.
Observatorii pieţei monitorizează îndeaproape o potenţială ripostă din partea statului evreu, care a promis să „ceară un preţ” din partea Iranului.

O ripostă semnificativă ar putea duce la un conflict mai amplu, ceea ce ar declanşa, în consecinţă, noi investiţii în aur, precum şi o revenire a preţului petrolului şi o întărire a dolarului american, a declarat Bartosz Sawicki, analist de piaţă la firma de servicii financiare Conotoxia fintech.

Aurul, care îşi păstrează valoarea de investiţie ce oferă acoperire împotriva inflaţiei, tinde să aibă performanţe bune în perioadele de incertitudine economică, când investitorii se îndepărtează de activele mai riscante, cum ar fi acţiunile.

Preţul lingourilor a atins vinerea trecută un maxim istoric de 2.448,80 dolari pe uncie în cursul zilei.

Preţul aurlui a fost în plină ascensiune de la începutul anului, urcând cu peste 15% de la începutul anului până în prezent, pe fondul unui cocktail de factori, printre care se numără o explozie a băncilor centrale la nivel mondial, tensiunile geopolitice şi aşteptările privind reducerea ratelor de către Rezerva Federală a SUA.

Preţul aurului are, de obicei, o relaţie inversă cu ratele dobânzilor. Pe măsură ce ratele dobânzilor scad, aurul devine mai atractiv în comparaţie cu activele cu venit fix, cum ar fi obligaţiunile, care ar aduce randamente mai slabe.

Inflaţia peste aşteptări din martie a împins înapoi aşteptările pieţei privind o reducere a ratelor până în septembrie, iar acum se aşteaptă la două reduceri de rate în loc de trei.

Săptămâna trecută, Goldman Sachs a vorbit despre piaţa aurului ca fiind înr-un „bull market de nezdruncinat” şi şi-a revizuit în creştere ţinta de preţ pentru metalul galben de la 2.300 de dolari pe uncie la 2.700 de dolari până la sfârşitul anului.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău