(foto) O tânără din Ungheni a transformat casa străbunicilor într-o casă memorială

photo_2021-07-21_13-36-19
Foto: expresul.md

În goana după reparații euro, mobilă scumpă și decorații moderne, oamenii uită de origini și de simplitatea lucrurilor mărunte, pe alocuri chiar lipsite de valoare materială, dar de neprețuit sufletului. Nu e și cazul Nataliei Bzovii, o tânără din Ungheni, care la vârsta de 20 de ani a reușit să transforme casa străbunicilor, care era la un pas să fie demolată, într-o casă memorială, păstrând elementele unei gospodării autentice țărănești, de pe vremuri, scrie expresul.md.

Pe o ulicioară din sectorul Dănuțeni, e imposibil să treci cu vederea o căsuță ce se deosebește de restul caselor ce se află în mahala. Primul lucru pe care-l observi de departe este gardul de lemn vopsit în nuanța verdelui crud și panoul inscripționat Casa memorială „Moș Pantilii”.

expresul.md

Natalia Bzovii, o tânără de 20 de ani, timp de trei ani a lucrat, dar și continuă să lucreze la această casă. Pentru ca să-și vadă visul împlinit, a reconstruit și a redecorat vechea locuință a străbunicilor, păstrând tradiția de pe vremuri.

„Ceea ce vedeți e o casă foarte simplă, e un model tipic țărănesc, iar toate elementele care se află în ea, au fost colectate de pe la bătrânii de la noi din raion”, spune tânăra entuziasmată.

expresul.md
expresul.md
expresul.md
expresul.md
expresul.md

Natalia nu se oprește aici, întrucât în ogradă mai este o casă pe care vrea să o transforme într-un muzeu de pictură. Întreaga poveste a tinerei o puteți citi AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente