/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ În unele cazuri, sistemul dă eroare. Achitarea electronică în troleibuze funcționează... și nu prea

missing
22 iulie 2021, ora 17:56

Lansată în martie cu mult fast de Primăria Capitalei, achitarea electronică în troleibuze funcționează… și nu prea. În unele cazuri, sistemul dă eroare, așa că plata poate fi făcută doar cu bancnote, iar din acest motiv ar apărea conflicte cu pasagerii. În timp ce unii taxatori se arată mulțumiți de noua metodă, alții sunt supărați, întrucât aparatul le dă mari bătăi de cap. Între timp, majoritatea călătorilor preferă să achite după metoda veche, motivând că nu au card sau că așa le este mai comod.

 Nu i-a reușit să achite călătoria cu cardul bancar nici acestui bărbat, asta deși avea un card de la o altă bancă comercială. 

Între timp, taxatoarea susține că astfel de cazuri se întâmplă des, iar unii pasageri se arată deranjați de situație. Deși afirmă că le-a comunicat celor din administrație despre aceste erori ale sistemului, problema a rămas nerezolvată. 

Iar în altă situație, a rămas blocată hârtia în aparat.  

În unele troleibuze pasagerii pot achita de sinestătător, cu cardul, la un aparat fixat de o bară. Dar și aici există o problemă. Acesta nu eliberează tichete, dar transmite pe telefon un sms cu datele despre achitarea călătoriei. Totuși, noi nu am primit niciun mesaj. 

Între timp, pasagerii, din varii motive, nu se prea avântă sî achite cu cardul și preferă metoda veche, chiar dacă se deplasează cu troleibuze în care există și sistemul electronic.  

Acest sistem este implementat din luna martie, pe rutele de troleibuz nr. 22, 23, 24 și 30 și în autobuzele cu numerele 2 și 5, iar din aprilie achitarea cu cardul este efectuată și în rutele de autobuz nr. 9, 19, 26 și 33 și rutele de troleibuz nr. 10 și nr. 32. Între timp, majoritatea taxatorilor de troleibuze în care achitarea se face după metoda veche nici nu vor să audă de nouă metodă de plată electronică.  

L-am contactat pentru explicații pe șeful Regiei Transport Electric, însă acesta nu ne-a răspuns la apel.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram