/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Călătoria cu troleibuzul turistic în Chișinău va costa 30 de lei. Ce intră în preț

missing
22 iulie 2021, ora 18:21

Prețul unei călătorii cu troleibuzul turistic în municipiul Chișinău a fost stabilit în mărime de 30 de lei. Acesta va circula din 1 august. Călătoria va dura de la o oră la o oră și 20 de minute, iar pe parcursul călătoriei vor fi difuzate audio-ghiduri despre cele mai importante obiective turistice din municipiul Chișinău, în limbile română, rusă și engleză. Transportul va merge pe o rută care va parcurge cele mai importante puncte de atracție turistică. O decizie în acest sens a fost votată astăzi de consilierii municipali, transmite IPN.

Potrivit lui Roman Vitiuc, şeful Direcţiei generale, economie, comerţ şi turism la Primăria Chişinău, prețul este calculat pentru o rută. Se planifică desfășurarea a patru rute pe zi, sâmbătă și duminică. Într-un proiect comun cu Ambasada Ucrainei, se va pune pe rută, cu anumite ocazii, și audio-ghiduri traduse în limba ucraineană.

Capacitatea de îmbarcare a troleibuzului este de 22 de persoane, așezate pe scaune.

Deocamdată nu s-au prevăzut scutiri de taxă pentru anumite categorii de persoane, dar cu anumite ocazii vor fi organizate excursii gratuite.

PAS a propus ca copii până la 7 ani să meargă gratuit cu acest troleibuz, iar cei până la 12 ani să aibă o reducere de 50%, dar amendamentul nu a trecut.

Proiectul „Troleibuzul Turistic” este dedicate celor 585 de ani de la prima atestare documentară a Chișinăului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram