image
Sursa foto: border.gov.md

15 cetățeni ucraineni au prezentat poliției de frontieră, Criva, certificate cu rezultate anti-Covid false

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Criva - Mamaliga au extins verificările asupra a 15 pasageri a unui microbuz de rută. Călătorii, toți cetățeni ai Ucrainei sunt nevoiți să respecte regimul de autoizolare, după ce testele PCR Covid-19 prezentate s-au identificat a fi falsificate.

Incidentul a fost înregistrat ieri pe direcția de intrare în țară, când la linia de control s-a apropiat un mijloc de transport de model Mercedes Sprinter. Pe lângă conducătorul auto, în microbuz se aflau 15 cetățeni ucraineni. După identificarea persoanelor, angajatul instituției de frontieră a solicitat celor care nu-și doresc să fie plasați în autoizolare să prezinte un document ce le-ar permite exonerarea de la acest fapt.

Astfel, fiecare pasager a prezentat câte un test PCR Covid – 19 cu rezultatul negativ. În urma examinării cu tehnica din dotare, toate testele au fost identificate cu semne de falsificare și anume: lipsa elementelor de protecție a hârtiei, iar în urma scanării codului QR nu se afișau datele oficiale a laboratorului medical care le-ar fi eliberat. Contactați, reprezentanții centrului medical din Ucraina au infirmat că ar fi emis astfel de teste. Mai mult, au menționat ei, blancul nu coincide cu cel original.

Cetățenilor ucraineni li s-a autorizat intrarea în Republica Moldova nu înainte de a completa fișa epidimiologică și de a semna declarația pe propria răspundere privind respectarea regimul de autoizolare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: