(video) Stoianoglo: Evaluarea Procurorului General este o prostie! Cine să mă evalueze? Stamate sau Litvinenco, care nu a bătut un cui în viața sa?

Alexandr Stoianoglo nu sprijină evaluarea procurorilor, pe care insistă tot mai mult Partidul Acțiune și Solidaritate ca și componentă a reformei Justiției. Procurorul General declară că va veni cu mai multe propuneri, inclusiv modificări legislative, către noul Guvern care va permite „curățirea în totalitate a procuraturii de elemente corupte”.

Foto: Colaj UNIMEDIA

Cât despre evaluarea externă despre care vorbesc mai mulți exponenți PAS, sub paravanul căreia ar putea fi scos din funcție însuși Procurorul General, Stoianoglo spune că potrivit Constituției, acest lucru este „apriori imposibil”.

„Persoanele, numirea cărora este prevăzută de Constituția țării apriori nu pot fi evaluate. Or, în acest caz, haideți să evaluăm președintele țării, deputații și așa mai departe.

Dar cine să mă evalueze pe mine? Stamate? Litvinenco, care nu a bătut un cui în viața sa?”, a adăugat șeful Procuraturii Generale, la emisiunea Puterea a Patra de la N4.

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, în repetate rânduri, în ultima săptămână a făcut diferite declarații prin care i-a sugerat lui Alexandr Stoianoglo să plece din funcție, întrucât „nu s-ar isprăvi cu dosarele mari de corupție și ar fi lăsat infractorii să fugă din țară”. Asta după ce omul de afaceri Veaceslav Platon a plecat duminică la Londra și a stârnit un val de critici, deși nu avea vreo interdicție de ieșire din țară.


Pub