Furculiță: Nu vom vota pentru Guvernul PAS. Viitorii miniștrii să-și facă bine temele, pentru că vor fi invitați foarte des în Parlament

Deputații din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor nu-și vor da votul pentru Guvernul PAS, în schimb miniștrii trebuie să fie pregătiți că vor fi chemați foarte des la raport în fața Parlamentului. Declarația a fost făcută de către deputatul PSRM, Corneliu Furculiță, la Prime TV.

Foto: UNIMEDIA

Socialistul susține că deputații din opoziție vor desfășura „un control parlamentar la sânge asupra actului guvernării”. Totodată, politicianul a afirmat că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va fi o opoziție „constructivă și combativă”.

„Opoziția trebuie să critice guvernarea. Care ar fi scopul dacă noi am vota această guvernare? Urmează un examen foarte dur pentru Guvern. Sunt mecanisme, instrumente, inclusiv moțiunile simple asupra miniștrilor și vom chema miniștrii să-și dea raportul, să se pregătească de pe acum, să-și facă bine temele, că vor veni foarte des în Parlament”, a spus Furculiță.

În urma alegerilor parlamentare de la 11 iulie, trei formațiuni acced în noul Legislativ - PAS, cu 63 de mandate, BECS cu 32 și Partidul Șor cu 6 fotolii de deputat.


Pub